Naţionala de polo a României şi-a încheiat participarea, luni, la Jocurile Olimpice de la Paris, cu a cincea înfrângere din grupa A, scor 7-10, cu Muntenegru. Tricolorii încheie pe locul 12, ultimul. La ultima participare la Jocurile Olimpice, în urmă cu 12 ani, România a ocupat locul 10.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Scorul pe reprize a fost 3-3, 1-2, 1-2, 2-3, iar pentru România au marcat Fulea 2 goluri, Iudean 1 gol, Luţescu 1, Ţepeluş 1, Colodrovschi 1, Georgescu 1.

Rezultatele înregistrate de echipa României, care a evoluat curajos în câteva partide în faţa mult mai titratelor adversare, sunt: 7-14 cu Grecia, 8-14 cu SUA, 8-11 cu Croaţia, 7-18 cu Italia şi 7-10 cu Muntenegru. Ca urmare, naţionala încheie pe ultimul loc în grupa A şi 12 la general.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Luni s-au mai jucat în grupa A meciurile dintre Italia – Grecia 8-9 şi Croaţia – SUA 11-14. În sferturi s-au calificat Grecia (11 puncte), Italia (11), SUA (9) şi Croaţia (9).  

Din grupa B s-au calificat în sferturi singura echipă neînvinsă în faza grupelor, Spania (15 puncte), alături de Australia (9), Ungaria (9) şi Serbia (6).

În sferturi se vor duela, în 7 august, Grecia – Serbia, SUA – Australia, Italia – Ungaria şi Croaţia – Spania. Semifinalele vor avea loc în 9 august, iar finalele pentru medalii în 11 august.

Naţionala de polo a României s-a calificat la JO datorită clasării pe locul 10 la Campionatul Mondial, fiind prima echipă eligibilă în urma retragerii din competiţia de la Paris a Africii de Sud.

Echipa României a participat ultima dată la Jocurile Olimpice în 2012, când s-a clasat pe locul 10. Cea mai bună clasare a sa a fost la ediţia din 1976, când a fost pe locul 4.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.