Ucraineanul Zhan Beleniuk, în vârstă de 33 de ani, membru al parlamentului ţării sale, s-a retras din actvitatea sportivă după ce a câştigat o medalie de bronz la lupte greco-romane, joi, la Jocurile Olimpice de la Paris, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

El l-a învins pe polonezul Arkadiucz Kulynycz cu 3-1 la categoria 87 de kilograme, iar apoi şi-a pus încălţămintea în centrul saltelei pentru a simboliza sfârşitul.

Beleniuk a câştigat aurul olimpic în 2021 şi argintul în 2016 şi este de două ori campion mondial. Deşi a fost încântat să câştige încă o medalie, reacţia sa a fost tăcută. El a spus că mai mult de 500 de sportivi ucraineni au fost ucişi de ruşi şi a cerut lumii să sprijine ţara sa împotriva unei naţiuni mult mai mari, cu mai multe resurse.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

"Astăzi, sunt foarte fericit că pot lua medalia", a spus el. "Dar pentru mine, în calitate de cetăţean ucrainean, de sportiv ucrainean, este foarte important ca Ucraina să fie în viitor. Pentru că nu ştim ce ne rezervă viitorul, din păcate".

În mijlocul mesajului său serios, Beleniuk a reuşit să găsească un moment de umor. Din punct de vedere competitiv, el a menţionat că va avea 37 de ani până la Jocurile de la Los Angeles din 2028. Când a fost întrebat de ce se retrage, el a făcut o pauză, apoi a stârnit râsete cu un răspuns simplu: "Sunt bătrân".

Beleniuk a spus că va avea mai multe roluri în viitor - cetăţean, politician şi prieten. El a spus că vrea să petreacă mai mult timp sprijinind alţi sportivi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.