Naţionala de handbal masculin a Germaniei este prima finalistă la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a învins vineri, în prima semifinală, reprezentativa Spaniei, scor 25-24 (12-12). În cea de-a doua semifinală se duelează Slovenia – Danemarca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eroul Germaniei a fost portarul Andreas Wolff, care a fost imposibil de depăşit de iberici în ultimele minute ale partidei.

De remarcat în turneu eliminarea triplei campioane olimpice Franţa, chiar în faţa propriilor fani, chiar de către Germania (35-34, după prelungiri), în sferturile competiţiei.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Finalele pentru medalii vor avea loc duminică, în ultima zi a Jocurilor Olimpice de la Paris.

În 2020, titlul olimpic a fost câştigat de Franţa, care are în palmares cinci medalii olimpice: trei de aur (2008, 2012, 2020), una de argint (2016) şi una de bronz (1992).

La feminin, Franţa şi Norvegia vor lupta sâmbătă pentru titlul olimpic, după ce au eliminat în semifinale Suedia (31-28, după prelungiri), respectiv Danemarca (25-21). Meciul pentru medalia de bronz va avea loc tot sâmbătă, între învinsele din semifinale, Suedia – Danemarca.

Campioana olimpică en-titre este Franţa, care mai are în palmares şi medalia de argint la ediţia JO din 2016.

România a ratat calificarea la ultimele două ediţii ale Jocurilor Olimpice, iar în 2016 s-a clasat pe locul 9. Anterior, are două locuri 7, în 2000 şi 2008, iar cea mai bună clasare datează din 1976 – locul 4.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.