Jocurile Olimpice oferă ocazia de a pune în lumina reflectoarelor sportivi şi discipline (uneori puţin cunoscute), însă ele sunt însoţite, din păcate, şi de problema urii online. De la începutul ediţiei de la Paris, aproape 100 000 de mesaje insultătoare au fost trimise sportivilor, relatează RMC Sport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Organizatorii Jocurilor Olimpice au luat măsuri pentru a încerca să reducă acest fenomen şi au implementat inteligenţa artificială în lupta împotriva celor care trimit mesaje de ură. În total, mai mult de un milion şi jumătate de mesaje de pe reţelele de socializare au fost filtrate de la începutul competiţiei, care a început oficial la 27 iulie, a doua zi după ceremonia de deschidere.

Dintre acestea, aproximativ 97 000 au fost considerate abuzive şi sunt în curs de examinare înainte de a fi transmise poliţiei, dacă este necesar. Deşi aceste mesaje provin din întreaga lume - ele au fost scrise în 35 de limbi - sportivii din delegaţia britanică au fost vizaţi în mod special.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Kirsty Burrows, oficialul CIO responsabil cu asigurarea unui mediu sigur şi sănătos pentru sportivi, a fost ea însăşi ţinta unui val de cyberbullying după ce i-a luat apărarea pugilistei algeriene Imane Khelif, care a fost acuzată că este bărbat sau transsexual şi că nu ar trebui să concureze cu femeile.

Ea a depus o plângere, la fel ca Thomas Jolly, directorul artistic al ceremoniei de deschidere, şi Maud Le Planec, coregrafa, printre alţii, care au fost vizaţi de internauţi răuvoitori. Şi cu siguranţă acestea nu vor fi ultimele plângeri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.