Arbitrul Istvan Kovacs a fost prezent în cantonamentul naţionalei de la Mogoşoaia şi le-a explicat tricolorilor şi staff-ului tehnic cele mai noi modificări din Legile Jocului şi ultimele instrucţiuni legate de arbitraj la nivel internaţional, informează frf.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Arbitrul care a condus finala Ligii Europa din acest sezon a oferit mai multe exemple cuprinse în prezentarea UEFA, inclusiv din meciurile României, şi le-a dezvăluit celor prezenţi cum interpretează un oficial de joc respectivele faze.

S-a discutat despre situaţiile în care se impune acordarea unui cartonaş galben în comparaţie cu cele în care arbitrul este nevoit să dicteze o eliminare. S-au dezbătut intens situaţiile în care mingea este jucată cu mâna, atât pe faza de apărare, cât şi în atac. De asemenea, tricolorii au fost avertizaţi cu privire la eventuale simulări, pentru care nu va exista toleranţă la Campionatul European.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Kovacs a prezentat şi câteva modificări ale Legilor Jocului şi în modul de interpretare a unor faze:

Henţul pe linia porţii va fi penalizat în continuare cu cartonaş roşu, pe lângă acordarea loviturii de pedeapsă, numai în cazul în care acţiunea de a juca mingea cu mâna este intenţionată. În cazul unui henţ involuntar, sancţiunea disciplinară va fi doar cartonaşul galben.

Arbitrii au primit instrucţiuni clare să accepte un dialog civilizat doar cu căpitanul echipelor. Orice alt jucător care va protesta, va gesticula şi va solicita explicaţii oficialilor de joc va fi sancţionat cu cartonaş galben. Arbitrii vor explica celor doi căpitani deciziile majore luate de aceştia pe teren sau cu ajutorul intervenţiei VAR.

Istvan Kovacs este unul din cei 18 arbitri europeni care vor conduce partide la EURO 2024. Ceilalţi reprezentanţi ai arbitrajului românesc la turneul final sunt  Vasile Marinescu, Ovidiu Artene – asistenţi, Cătălin Popa – VAR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.