Billie Jean King a primit Medalia de Aur a Congresului SUA, a anunţat, vineri, Asociaţia de Tenis a Statelor Unite, devenind prima sportivă care primeşte această distincţie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Preşedintele Joe Biden a promulgat joi legea, care recunoaşte contribuţiile revoluţionare ale lui King atât pe teren, cât şi în afara lui.

King a fost mult timp deschizătoare de drumuri pentru egalitatea de gen în sport şi societate. Pledoaria neîncetată a sportivei în vârstă de 80 de ani pentru egalitatea de remunerare în tenis a făcut ca, în 1973, U.S. Open să devină primul turneu de Grand Slam care a oferit premii egale bărbaţilor şi femeilor, ceea ce i-a consolidat moştenirea de campioană a drepturilor femeilor.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

În acelaşi an, King l-a învins pe Bobby Riggs în meciul numit „Bătălia sexelor”, un moment decisiv atât pentru tenis, cât şi pentru mişcarea femeilor. Jucat în Astrodome din Houston, aproximativ 90 de milioane de oameni din întreaga lume au urmărit meciul care a impulsionat şi mai mult lupta pentru egalitate în sport.

„Billie este una dintre cele mai mari sportive şi ambasadoare pe care le-a văzut vreodată tenisul, dar impactul ei în afara terenului este chiar mai mare decât performanţa ei pe acesta”, a declarat Brian Hainline, preşedinte şi preşedinte al USTA.

„Ea a depăşit încă o barieră cu acest premiu”.

King a cucerit 39 de titluri de Grand Slam la simplu, dublu şi dublu mixt. Ea a jucat un rol esenţial în înfiinţarea Asociaţiei de Tenis Feminin.

King face parte dintr-un grup select de sportivi care au primit Medalia de Aur a Congresului. Unsprezece sportivi, precum şi echipa olimpică a SUA din 1980, au primit Medalia de Aur a Congresului, dar înainte de King toţi au fost bărbaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.