Echipa naţională a Angliei a încheiat la egalitate marţi seara, la Koln, scor 0-0, cu reprezentativa Sloveniei, în grupa C a turneului final Euro 2024. Într-un alt meci la Munchen, Danemarca şi Serbia au făcut 0-0.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, sârbii au fost eliminaţi, englezii s-au calificat în optimi de pe primul loc, Danemarca de pe locul doi şi Slovenia ca una dintre cele mai bune echipe de pe locul trei.

La Munchen, Danemarca se califica mai departe dacă nu pierdea, iar Serbia avea nevoie de victorie. Meciul nu a fost însă unul cu ocazii mari de gol cele două echipe părând apăsate de miza calificării. Danezii au avut posesia şi au dominat la numărul de şuturi şi de cornere, însă în prima repriză doar şutul lui Eriksen, din minutul 21, respins de Rajkovic, a reprezentat o fază de poartă cu potenţial. În minutul 54 Mitrovic a primit la marginea careului a pătruns şi faza s-a încheiat cu un autogol al lui Andersen, anulat însă pentru un ofsaid iniţial la Mitrovic. În minutul 65 Vestergaard a trimis o lovitură de cap, dar Rajkovic a prins. Sârbii au încercat pe final să atace, dar Mitrovic a şutat pe lângă poartă, în minutul 80, iar Vlahovic a ratat şi el în minutul 89. Meciul s-a încheiat fără gol marcat şi Serbia părăseşte turneul, cu doar două puncte realizate.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În partida de la Koln, englezii – lideri ai grupei C, au reuşit să marcheze în minutul 20, prin Bukayo Saka, din pasa lui Phil Foden, însă golul a fost anulat după consultarea VAR, pentru un ofsaid la jucătorul lui Manchester City. Kane s-a zbătut în ofensivă, însă englezii nu au putut finaliza şi meciul s-a încheiat la egalitate, Anglia – Slovenia 0-0.

În clasament Anglia are 5 puncte, Danemarca şi Slovenia au câte trei puncte şi golaveraj 2-2, iar Serbia are două puncte. Slovenia s-a calificat pentru prima dată în faza eliminatorie a unui turneu final. Pentru că la primele criterii de departajare între Danemarca şi Slovenia a fost egalitate perfectă, criteriul decisiv a fost cel al clasării în preliminarii.

Suporterii pot urmări toate meciurile turneului final Euro 2024, în direct, în Parcul Titan, pe Insula Euro! În fiecare seară, un DJ va întreţine atmosfera pe insulă, iar miercuri, pe 26 iunie, la ora 21 00, va concerta Ruby.

Evenimentul este susţinut de Betano şi Hidroelectrica.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.