Echipa naţională a Angliei a învins sâmbătă, la Dusseldorf, scor 5-3, după lovituri de la 11 metri, reprezentativa Elveţiei, în sferturile de finală ale Euro 2024, calificându-se în semifinalele competiţiei. La finalul a 120 de minute scorul a fost egal, 1-1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

La Dusseldorf, Harry Kane a căzut în careul elveţienilor, după un duel cu Fabian Schar, şi a cerut penalti, dar arbitrul italian Daniele Orsato a lăsat meciul să continue, în minutul 16. Prima repriză nu a adus ocazii clare de gol pentru nici una dintre cele două echipe, iar în partea a doua, Embolo a trimis cu capul şi portarul Pickford a prins, în minutul 57. Elveţienii au deschis scorul în minutul 75, când Akanji a executat o lovitură liberă, Schar a pasat în careu pentru Ndoye, acesta a centrat în faţa porţii, unde Stones a gafat şi Breel Embolo a înscris. Elevii lui Southgate au egalat în minutul 80, când Bukayo Saka a şutat din afara careului şi l-a învins pe Sommer. Meciul a intrat în prelungiri, unde Sommer a respins şutul lui Declan Rice din minutul 94, iar în minutul 102 a intervenit la execuţia lui Bellingham. Shaqiri a trimis în bară, în minutul 117, şi meciul s-a decis la lovituri de departajare. Cole Palmer a transformat primul, Pickford a respins şutul lui Akanji, iar Bellingham a făcut 2-0. Schar a marcat cu siguranţă, dar Saka a menţinut avantajul de două goluri al echipei sale, 3-1. Shaqiri a înscris chiar dacă Pickford a ghicit colţul şi a redus din diferenţă, 3-2 pentru Anglia. Toney a marcat şi el, pentru 4-2, iar Amdouni a menţinut Elveţia în joc, însă Alexander-Arnold a trimis în plasă şi Anglia s-a impus cu 5-3, calificându-se în semifinale la Euro 2024, exact la meciul 100 al lui Gareth Southgate pe banca naţionalei din Albion.

ANGLIA: Pickford - Walker, Stones, Konsa (C. Palmer 78) – Trippier (Eze 78), Mainoo (L. Shaw 78), D. Rice, B. Saka - Bellingham, Foden (Alexander-Arnold 115) – Kane (Toney 109). SELECŢIONER: Gareth Southgate

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

ELVEŢIA: Sommer - Schar, Akanji, R. Rodriguez – Rieder (Zuber 63), Freuler (Sierro 118), Xhaka, Aebischer (Amdouni 118) – Ndoye (Zakaria 98), Embolo (Shaqiri 109), R. Vargas (Widmer 63). SELECŢIONER: Murat Yakin

Cartonaşe galbene: Kane 67 / Schar 32, Widmer 85

Arbitri: Daniele Orsato – Ciro Carbone, Alessandro Giallatini (toţi din Italia) – Daniel Siebert (Germania)

În semifinale mai sunt calificate Spania şi Franţa, care vor fi adversare.

Anglia va înfrunta câştigătoarea sfertului de finală Ţările de Jos – Turcia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.