Echipa naţională a Angliei a învins miercuri seara, la Dortmund, scor 2-1, reprezentativa Ţărilor de Jos, calificându-se astfel în finala Euro 2024, unde va înfrunta Spania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Olandezii au deschis scorul prin Simons ‘7. Pentru Anglia au marcat Kane ’18 (penalti) şi Watkins ‘90+1.

La Dortmund, englezii au avut prima ocazie, la centrarea lui Bukayo Saka, ratată de Foden şi Trippier, în minutul 4. După numai trei minute Xavi Simons a deschis scorul pentru olandezi, cu un şut de la marginea careului. În minutul 15 Dumfries a avut o intervenţie neregulamentară, în careu, la Harry Kane şi, după consultarea VAR, arbitrul german Felix Zwayer a dictat lovitură de pedeapsă. A executat Harry Kane, care a egalat în minutul 18. Dumfries a respins mingea de pe linia porţii, în minutul 23, iar elevii lui Ronald Koeman au răspuns prin bara lui Dumfries, din minutul 30 – lovitură de cap la centrarea lui Simons. Foden a trimis şi el în bară, în minutul 32, iar la pauză s-a intrat cu scor egal, 1-1. Pickford a scos incredibil în minutul 65, la van Dijk. Anglia a avut un gol anulat în minutul 80, când Kyle Walker a centrat şi Bukayo Saka a înscris, dar Walker se afla în ofsaid. Cole Palmer a şutat prost dintr-o poziţie bună în minutul 86, dar golul calificării englezilor în finală a venit în minutul 90+1, din pasa aceluiaşi Cole Palmer. Ollie Watkins a preluat şi a şutat la colţul lung învingându-l pe Verbruggen.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Anglia s-a impus cu 2-1 în faţa Ţărilor de Jos şi va juca în finala Euro 2024, cu echipa Spaniei.

ŢĂRILE DE JOS: Verbruggen – Dumfries (Zirkzee 90+3), De Vrij, Van Dijk, Ake - Schouten, Simons (Brobbey 90+3), Reijnders – Malen (Weghorst 46), Depay (Veerman 35), Gakpo. SELECŢIONER: Ronald Koeman.

ANGLIA: Pickford – K. Walker, Stones, Guehi – B. Saka (Konsa 90+3), Mainoo (C. Gallagher 90+3), D. Rice, Trippier (L. Shaw 46) – Foden (C. Palmer 81), Bellingham – Kane (O. Watkins 81). SELECŢIONER: Gareth Southgate

Cartonaşe galbene: Dumfries 17, van Dijk 87, Simons 90+1 / Bellingham 72, B. Saka 86, Trippier 90+5

Arbitri: Felix Zwayer - Stefan Lupp, Marco Achmuller - Daniel Siebert (toţi din Germania)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.