Jucătoarea de tenis Elina Svitolina a izbucnit în plâns la interviul de pe teren după calificarea în sferturi la Wimbledon, ea afirmând că i-a fost extrem de greu să joace după ce a aflat de bombardarea spitalului de copii din ţara sa natală, Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Am jucat foarte bine dar...ştiţi...este o zi foarte grea pentru poporul ucrainean", a spus Svitolina, care a izbucnit în plâns, în timp ce publicul a aplaudat şi a încurajat-o. "Nu a fost uşor să mă concentrez, de dimineaţă a fost greu să citesc ştirile, aşa că mă bucur că am putut juca", a aăugat ea.

 

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

At Wimbledon, Ukrainian tennis pro, Elina Svitolina holds back tears, referring to Russian savages having just blown up the children's hospital in Kyiv. pic.twitter.com/gKLtrRxp4b

— Jay in Kyiv (@JayinKyiv) July 8, 2024

Elina Svitolina, favorită 21, a acces în sferturi la Wimbledon, după victoria în faţa sportivei chineze Xinyu Wang, locul 42 WTA, scor 6-2, 6-1.

În sferturi, Svitolina va evolua cu sportiva Elena Rîbakina, din Kazahstan, cap de serie 4.

Rusia a trimis luni dimineaţă, în plină zi, rachete asupra oraşelor din Ucraina, ucigând cel puţin 37 de civili şi avariind semnificativ principalul spital de copii din Kiev, în cel mai grav atac aerian din ultimele luni. Părinţi cu bebeluşi în braţe au ieşit pe stradă în faţa spitalului, ameţiţi şi plângând după atacul aerian care a avut loc - fapt rar - în plină zi. Ferestrele au fost sparte şi panouri au fost smulse, iar sute de locuitori din Kiev ajutau la îndepărtarea resturilor.

Apărarea aeriană a doborât 30 din cele 38 de rachete care au fost folosite în atacul de luni, au declarat forţele aeriene. Cincizeci de clădiri civile, inclusiv clădiri rezidenţiale, un centru de afaceri şi două facilităţi medicale au fost avariate în Kiev, în oraşele centrale Kivoi Rog şi Dnipro şi în două oraşe din est, a declarat ministrul de interne. Dincolo de bilanţul deceselor, sunt peste 125 de răniţi, potrivit presei ucrainene.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.