Papa Francisc a făcut din nou apel duminică la o „încetare imediată a focului” în Orientul Mijlociu şi la eliberarea ostaticilor israelieni deţinuţi de Hamas, în ajunul marcării unui an de la atacul Hamas asupra Israelului care a declanşat războiul din Gaza, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Mâine va fi marcat primul an de la atacul terorist împotriva poporului Israel, căruia îi reînnoiesc sprijinul meu. Să nu uităm că în Gaza sunt încă mulţi ostatici a căror eliberare imediată o cer”, a spus Papa după rugăciunea Angelus.

„Din acea zi, Orientul Mijlociu a fost cufundat într-o suferinţă tot mai mare, cu acţiuni militare distructive care continuă să lovească populaţia palestiniană”, a continuat suveranul pontif.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

„Aceştia sunt în esenţă civili nevinovaţi, oameni care trebuie să primească ajutorul umanitar necesar”, a spus el. „Fac apel la o încetare imediată a focului pe toate fronturile, inclusiv cel libanez”, a continuat Francisc.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.