UEFA EURO 2024 a introdus o nouă politică pentru a gestiona relaţia dintre arbitri şi jucători pe teren, pentru a îmbunătăţi comunicarea în jurul deciziilor arbitrilor şi pentru a încuraja încrederea reciprocă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Succesul acestei noi abordări la EURO 2024, înţeles de fotbalişti şi primit cu entuziasm de opinia publică ca un progres incontestabil pentru imaginea fotbalului, a convins UEFA că acesta este drumul de urmat. “Fair play-ul şi respectul sunt valori pe care fotbalul, cel mai popular joc din lume, trebuie să le transmită societăţilor noastre”, scrie UEFA.com.

Începând cu noul sezon al competiţiilor de club UEFA, care va debuta săptămâna viitoare, această abordare va fi extinsă la toate meciurile din competiţiile UEFA. Arbitrii au acum o linie deschisă de dialog cu echipele pentru a explica deciziile cheie, inclusiv pe cele care implică VAR. Aceste informaţii şi explicaţii sunt oferite doar căpitanilor echipelor, care sunt singurii jucători îndreptăţiţi să discute cu arbitrul şi să solicite clarificări într-o manieră respectuoasă. Căpitanii trebuie, de asemenea, să-şi asume responsabilitatea pentru coechipierii lor, cerându-le să respecte arbitrul, să păstreze distanţa şi să nu înconjoare oficialii de meci, notează frf.ro.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În cazurile în care căpitanul este portarul, deci nu se află aproape de acţiune în majoritatea cazurilor, echipelor li se cere să nominalizeze un singur jucător de câmp autorizat să vorbească cu arbitrii, pentru a primi explicaţiile acestora. Jucătorii care ignoră aceste instrucţiuni şi se apropie de arbitri pentru a arăta dispreţ sau pentru a acţiona într-un mod lipsit de respect vor fi avertizaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.