Traficul rutier între localităţile Năvodari şi Lumina este deviat, joi, după ce o porţiune din DJ 226 s-a surpat. Primăria Năvodari, în administrarea căreia se află acea porţiune din drum, a transmis că problema a apărut, cel mai probabil, după o avarie la o conductă subterană provocată de o companie privată care execută lucrări de subtraversare a unor reţele electrice. Regia Autonomă Judeţeană de Apă Constanţa afirmă că firma care face lucrări de extindere a reţelei electrice nu a respectat specificaţiile tehnice şi a avariat conducta de refulare, fapt care a dus la surparea carosabilului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
UPDATE - Regia Autonomă Judeţeană de Apă Constanţa a anunţat că drumul care leagă Năvodari de Lumina s-a surpat în urma realizării unor lucrări de extindere a reţelei electrice în zonă. 
 
Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
FOTO: RAJA
FOTO: RAJA
 
”Din primele verificări efectuate, incidentul a fost provocat în contextul desfăşurării unor lucrări de extindere a reţelei electrice în zonă, efectuate de o firmă privată de construcţii contractată de distribuitorul de energie pentru executarea acestui proiect. Pe timpul operaţiunilor de forare orizontală pentru subtraversarea reţelei electrice, constructorul a avariat conducta de refulare aparţinând RAJA S.A. Firma responsabilă de aceste lucrări a fost anterior avertizată asupra necesităţii respectării tuturor normelor şi standardelor tehnice impuse în astfel de cazuri”, au transmis reprezentanţii RAJA Constanţa. 
 
FOTO: RAJA
FOTO: RAJA
 
Ei au menţionat că firma care execută lucrările de extindere a reţelei electrice deţine avizul RAJA pentru realizarea lucrărilor, document care a inclus informaţii clare cu privire la amplasarea reţelelor hidroedilitare în zonă şi riscurile potenţiale asociate. 
 
”Conform reglementărilor în vigoare, dar şi specificaţiilor din aviz, constructorul avea obligaţia de a solicita asistenţa tehnică de la operatorul de apă, de a picheta conductele, de a stabili cu exactitate poziţia acestora faţă de lucrările proiectate şi de a realiza, în zona reţelelor hidroedilitare, săpătura manual. Toate aceste măsuri de protecţie erau absolut necesare pentru a preveni orice incident ce ar putea afecta infrastructura de apă şi/sau de canalizare existentă. Cu toate acestea, specificaţiile au fost ignorate, fapt ce a dus la avarierea conductei de refulare şi surparea carosabilului”, a menţionat sursa citată.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au anunţat că, joi, în jurul orei 11.30, poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi cu privire la faptul că o porţiune din DJ 226, între localităţile Năvodari şi Lumina, s-a surpat.
 
”La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Serviciului de Siguranţă Rutieră şi Poliţiei Oraşului Năvodari, împreună cu reprezentanţi ai administratorului drumului public. În zonă au fost instituite măsuri de semnalizare a transonului de drum respectiv  şi de deviere a traficului”, au transmis poliţiştii.
 
Primăria Năvodari a anunţat că, din acest motiv, traficul rutier între Năvodari şi Lumina se desfăşoară pe rute ocolitoare. 
 
”Traficul rutier dinspre Năvodari spre Lumina şi invers este deviat la această oră pe rute ocolitoare (Rândunelelor - USAS - Lumina) ca urmare a apariţiei în carosabil a unei gropi de mari dimensiuni cauzată de o avarie la o conductă subterană. În prezent se fac verificări pentru stabilirea cauzelor exacte şi se vor lua măsuri pentru stabilizarea zonei şi refacerea carosabilului. Din primele informaţii, conducta ar fi fost avariată de o companie privată ce execută lucrări de subtraversare a unor reţele electrice”, au transmis reprezentanţii Primăriei Năvodari.
 
Ei au menţionat că toate costurile aferente acestei intervenţii vor fi suportate de companiile care au executat lucrări neconforme şi care au dus la afectarea drumului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.