Una dintre terasele aflate pe plaja Modern din Constanţa şi închise temporar de Protecţia Consumatorilor după ce au fost descoperite nereguli grave a fost redeschisă vineri, fără acordul autorităţilor, iar directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor spune că nu i-a fost permisul accesul în perimetrul Festivalului Neversea, acolo unde se află terasa, de către firma de pază care se ocupă de accesul la festival, el reuşind să intre în cele din urmă cu ajutorul jandarmilor.
Directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), Horia Constantinescu, a declarat, sâmbătă, că a mers vineri seară pe plaja Modern, în zona unde are loc Festivalul Neversea, pentru a verifica situaţia celor două terase închise în urmă cu câteva zile.
El spune că a avut probleme să intre în perimetrul evenimentului deoarece nu a fost lăsat de un agent al firmei de pază pe motiv că nu avea brăţara cu care se poate pătrunde în zona în care are loc festivalului. Directorul CJPC a cerut să vină un şef de obiectiv, dar nici acesta nu l-a lăsat să intre nici măcar însoţit de un agent de pază pentru a verifica situaţia celor două terase de pe plajă.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
Horia Constantinescu spune că, în cele din urmă, a solicitat ajutorul jandarmilor, reuşind să ajungă la cele două terase şi descoperind că una dintre acestea este deschisă deşi activitatea fusese suspendată la începutul săptămânii de către comisarii de la Protecţia Consumatorilor, care au descoperit mai multe nereguli.
Sâmbătă după-amiază, directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a mers la terasa respectivă şi a decis din nou suspendarea activităţii acesteia, urmând să propună Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi închiderea unităţii pentru o perioadă de cel puţin şase luni.
Organizatorii Festivalului Neversea au transmis sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că perimetrul manifestării este asigurat de către o firmă de pază, iar ei nu au cerut şi nu vor solicita acesteia să pună în practică "acţiuni care să contravină legilor".
“Perimetrul festivalului, cât şi accesul în festival a fost asigurat de către societatea de pază şi protecţie Zip Escort, pe baza unui contract de prestări servicii semnat între societatea de pază şi organizatorii festivalului. Precizăm că organizatorii festivalului nu au solicitat şi nu vor solicita în nici un moment societăţii de pază să pună în practică acţiuni care să contravină legilor din România. Angajaţii firmei de pază contractate au obligaţia de a cunoaşte legislaţia şi de a o aplica, legislaţie care menţionează că accesul organelor de control în perimetrul unui eveniment nu poate fi obstrucţionat sau restricţionat”, spun organizatorii Neversea.
Ei mai precizează că sprijină orice demers al autorităţilor abilitate deoarece siguranţa participanţilor pe perioada festivalului reprezintă una dintre principalele preocupări ale lor.
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au făcut miercuri un control în zona de desfăşurare a Festivalului Neversea, descoperind probleme grave la două terase de pe plaja Modern şi la o alta din zona veche a oraşului. Comisarii au dat mai multe amenzi şi au suspendat activitatea celor trei unităţi de alimentaţie publică, iar potrivit acestora cele două terase nu aveau autorizaţie de construire şi nici de funcţionare din partea Primăriei Constanţa şi reprezentau un real pericol pentru cei care vor veni la Festivalul Neversea.
“Zona de preparare a ciorbelor era între hazna - exact locul prin care se administrează ţevile şi pompele care reglează fluxul din hazna - şi vestiar. Acolo se află blocul alimentar de ciorbe. Prin curte, printr-o incintă insalubră, traversăm către o cameră de frig în care am găsit o stivă de 160 de kilograme de pastă de mici pentru care comerciantul ne pune la dispoziţie un carneţel de bonuri cu data de expirare 6 iulie şi un alt carneţel de bonuri cu data de expirare de 8 iulie şi îmi spune că nu mai ştie exact care de unde sunt, dar că furnizorul aşa îi dă la fiecare lot de carne, câte un carneţel şi dânsul îşi etichetează produsele aşa cum crede de cuviinţă”, spunea şeful CJPC despre terasa redeschisă vineri seară.
Peste 47.000 de oameni au luat parte la Festivalul Neversea vineri, în prima zi a evenimentului, potrivit organizatorilor, care în cele trei zile de festival aşteaptă 150.000 de persoane.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.