Preşedintele AUR, George Simion, a mers la o fermă de păsări din Blaj, judeţul Alba. Acesta acuză guvernele PNL-PSD că România a devenit o ţară de import, deşi are un potenţial agricol şi zootehnic uriaş.
„Planul Simion pentru agricultură prevede implementarea lanţului scurt, pentru ca hipermarketurile să fie obligate în primul şi în primul rând să se alimenteze, să facă loc pe rafturi acestor producători locali din ţara noastră, dând astfel de lucru românilor şi lăsând banii în ţară”, a spus George Simion, într-un videoclip postat pe Facebook.
Evenimente
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
VIDEO AICI: https://www.facebook.com/share/v/6qN9wCegHovhWT8g/
Liderul AUR a stat de vorbă cu proprietarul unei ferme de păsări , care nu îşi poate vinde marfa în marile magazine.
„Avem piaţă de desfacere în diverse magazine, în 2-3 judeţe din jur. Nu am reuşit să intrăm în hipermarketuri. Suntem prea mici, nici nu ne-au răspuns la ofertă. Eu aş vrea să fie chestia asta, cum e în Grecia şi în alte ţări, cel mai apropiat fermier aprovizionează zona lui”, a spus fermierul.
Acesta creşte şi porci bazna, o rasă românească, dezvoltată pe teritoriul Transilvaniei.
„Rasa asta, dacă acum 15 ani mergeam prin sate să găsesc ultimele exemplare, am găsit locuri izolate, sate uitate de lume, i-am adus, i-am adunat şi înmulţit”, a spus fermierul, care susţine că afacerea locală a fost distrusă de pesta porcină.
„Nu mai avem voie să ucidem mistreţii, urşii, noi trebuie să ucidem activitatea economică a românilor, să nu mai producem nimic, să mâncăm carne de porc din Ungaria, Polonia, Germania. Porcii altora sunt mai buni decât porcii noştri, crescuţi în aer liber în România”, a conchis George Simion.
România, cu un potenţial agricol imens, a ajuns să depindă de importurile de produse alimentare, pierzându-şi capacitatea de a se autosusţine. Planul Simion pentru agricultură vizează o reformă profundă care urmăreşte refacerea sectorului zootehnic şi dezvoltarea capacităţilor locale de prelucrare, astfel încât produsele româneşti să ajungă direct pe masa consumatorilor, fără a mai trece prin lanţuri de importuri costisitoare.
Planul începe prin susţinerea fermelor zootehnice şi oferirea de finanţare accesibilă pentru dezvoltarea acestora. Printr-un sistem de subvenţii direcţionate şi credite garantate de stat, fermierii români vor avea resursele necesare pentru a creşte producţia de carne, lapte şi alte produse animaliere, reducând astfel importurile şi sprijinind independenţa alimentară a României.
Pentru a reduce dependenţa de importuri şi a stimula producţia internă, Planul Simion prevede creşterea valorii subvenţiilor în domeniile agricole unde importurile sunt ridicate, dar unde România are potenţialul de a produce local. Astfel, culturile şi sectoarele agricole precum legumicultura, fructele şi produsele lactate, unde cererea este mare şi există posibilităţi de dezvoltare locală, vor beneficia de sprijin financiar suplimentar. Creşterea acestor subvenţii va încuraja fermierii români să investească în aceste culturi şi va stimula apariţia unor lanţuri de aprovizionare locale, contribuind la stabilitatea alimentară a ţării şi la reducerea costurilor pentru consumatori. Această abordare strategică, susţinută de Partidul AUR, va permite României să-şi folosească eficient resursele şi să devină mai competitivă în domenii esenţiale pentru consumul intern.
(CMF 31240006)
Urmărește-ne și pe Google News
Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.