Guvernul a aprobat sumele pentru plata subvenţiilor restante către proprietarii de păduri din arii protejate, în valoare de peste 134 de milioane de lei, anunţă secretarul de stat în Ministerul Mediului Gelu Puiu, care adaugă că Executivul a achitat şi 8,8 milioane de lei în vederea asigurării pazei suprafeţelor de pădure de sub 30 de hectare pentru anul 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Guvernul a aprobat sumele pentru plata proprietarilor de păduri în arii protejate şi paza suprafeţelor sub 30 de hectare. România se numără printre ţările cu cei mai buni specialişti din domeniul silvic. Aşa se face că protejarea pădurilor, igienizarea şi recoltarea masei lemnoase se face printr-un plan bine stabilit şi aprobat de persoanele avizate. Având în vedere că o parte a suprafeţelor de pădure sunt situate în arii protejate, aici, conform legislaţiei în vigoare, nu se fac tăieri de masă lemnoasă în vederea valorificării pe piaţa românească sau din străinătate. Statul român, prin aprobarea primită din partea comisiei Uniunii Europene, sprijină proprietarii care deţin astfel de suprafeţe împădurite. Din nefericire, de-a lungul anilor, s-au înregistrat restanţe la acordarea acestor subvenţii. Iată însă că, prin eforturile susţinute de ministrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, Guvernul actual a aprobat în acest an peste 134 milioane lei pentru achitarea subvenţiilor restante acumulate în anii 2017, 2018 şi 2019”, anunţă, într-o postare pe Facebook, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Gelu Puiu.
El anunţă şi ”o veste bun㔺i pentru proprietarii de păduri mici, cu o suprafaţă de sub 30 de hectare.
”Guvernul a achitat 8,8 milioane de lei în vederea asigurării pazei acestora pentru anul 2020”, precizează secretarul de stat.
El precizează că în această situaţie, privind subvenţiile pentru paza pădurilor şi sprijinul proprietarilor privaţi de păduri aflate în arii protejate, sunt peste 350.000 de persoane.
”Aceştia trebuie, însă. să aibă în vedere faptul că pe lângă beneficii trebuie să îşi asume responsabilitatea administrării corecte a pădurilor pe care le deţin. Astfel, scopul comun de prevenire a furturilor şi de diminuare a tăierilor ilegale va fi atins de toţi cei care iubesc pădurea şi îşi doresc ca domeniul silvic să fie administrat corect în toate zonele din România”, conchide Gelu Puiu.

 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.