Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că, având în vedere natura acuzaţiilor aduse medicilor de la Spitalul Sfântul Pantelimon inculpaţi pentru decesul unui pacient, nu are motive să îşi dea demisia. „Acolo este vorba de o infracţiune care presupune un omor premeditat şi într-o astfel de situaţie nu cred în niciun fel că este responsabilitatea mea sau a ministerului”, argumentează Rafila.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Eu nu am de ce să-mi asum personal această situaţie pentru că acolo este vorba de o infracţiune care presupune un omor premeditat şi într-o astfel de situaţie nu cred în niciun fel că este responsabilitatea mea sau a Ministerului Sănătăţii pentru astfel de acuze. Deci din punctul ăsta de vedere nu am de ce să demisionez, noi avem foarte multe proiecte, reconstruim sistemul de sănătate, reformăm sistemul de sănătate, aşa că  chestiune care pune în dubiu pentru că a creat foarte multă emoţie, dar demisia pentru ceva pe care nu puteam în nicun fel nici să controlăm, nici să influenţăm... pentru că încă ceva, e un lucru pe care vă rog să-l reţineţi: nimeni nu poate interveni în ceea ce priveşte decizia medicală individuală a medicului, nu poate nici ministrul Sănătăţii, nici managerul institutului, este decizia lui profesională”, a afirmat Alexandru Rafila întrebat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă. dacă crede că ar trebui să renunţe la funcţia de ministru în urma acuzaţiilor de la Spitalul Sfântul Pantelimon.
După ce doi medici de la Secţia de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Sfântu Pantelimon din Bucureşti acuzaţi de omor calificat cu premeditare au fost reţinuţi în urma morţii unui pacient de 54 de ani căruia i-au scăzut nejustificat doza de noradrenalină, reprezentanţii mai multor formaţiyuni politice au solicitat demisia ministrului Sănătăţii.
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.