Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat, marţi seară, că principala grijă a fost, în zonele afectate de inundaţii, legată de transmiterea unor infecţii pe cale digestivă. El a subliniat că oamenii din zonă au primit apă îmbuteliată, iar fântânile urmează să fie curăţate. De asemenea, în judeţul Galaţi au fost trimise doze suplimentare de vaccin tetanic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Partea legată de cadavre de animale trebuie rezolvată de Autoritatea Sanitară Veterinară, dar sigur suntem în contact cu dânşii (...). Principala noastră grijă a fost de la început legată de posibilitatea transmiterii unor infecţii pe cale digestivă, asta se întâmplă în astfel de catastrofe, fie că e vorba de consumul de apă contaminată, necorespunzătoare, nepotabilă, care e foarte posibil, atunci când toate fântânile practic au fost inundate. Pe de altă parte chiar apa din reţea poate fi afectată şi bineînţeles consumul de alimente”, a declarat Alexandru Rafila, marţi seară, la Antena 3.

Ministrul Sănătăţii a explicat că oamenii afectaţi de inundaţii au primit apă îmbuteliată.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Din discuţiile pe care le-am avut cu preşedintele Consiliului Judeţean, dânşii au distribuit o cantitate foarte mare de apă, cred că peste 150.000 de sticle de apă îmbuteliată, încât nu am avut niciun semn că ar fi vreo problemă legată de aprovizionarea celor care sunt sinistraţi. (...) DSP verifică fântânile, iar după această verificare microbiologică urmează dezinfecţia tuturor fântânilor, iar companiile de apă din zonă au supraclorinat apa potabilă pentru a nu exista niciun fel de risc”, a declarat Rafila.

El a precizat că au fost trimise în zonă şi  zone de vaccin tetanic.

”Tetanosul apare dacă sunt răni deschise care au fost expuse unei contaminări cu murdărie, cu pământ, cu praf. Noi am trimis 2.000 de doze suplimentare de vaccin tetanic, chiar ieri la primele ore ale dimineţii. Am încercat să ajutăm şi cu alte lucruri, cu generatoare, cu alimente, cu apă”, a precizat Rafila.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a explicat că în zona calamitată au fost trimise echipaje de medici, dar că în centrele pentru sinistraţi nu sunt oameni. Localnicii au preferat să se refugieze la rude.

”Ceea ce ne-a preocupat, am încercat să organizăm echipe medicale, inclusiv cu medic de familie la centrele acelea pentru sinistraţi, nu s-a întâmplat pentru că centrele acelea nu prea au solicitanţi. Din cele 11centre organizate, în 10 nu e nimeni. Toţi au preferat să se ducă la rude, la prieteni şi nu sunt în aceste centre de sinistraţi (...)”, a mai adăugat Rafila.

Peste 6.000 de gospodării din judeţul Galaţi au fost afectate de inundaţiile din ultimele zile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.