Preşedintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, a explicat, joi, la Medika TV, de ce tot mai puţini medici aleg medicina de familie. ”Birocraţia există, există şi îi sufocă. Îi sufocă, nu le mai rămâne timp pentru actul medical, ceea ce este frustrant pentru că, până la urmă, eu nu am făcut şase ani de facultate nici să fiu antreprenor, nici să fiu jurist, nici administrator, nici birocrat, vreau să fiu şi eu medic”, agumentează reprezentantul medicilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Jumătate dintre ei au peste 60 de ani, deci, în zece ani, practic, nu vom mai avea medici de familie. Este o mare provocare, o mare problemă”, a afirmat joi, la Medika TV, preşedintele Colegiului Medicilor.

Acesta afirmă că medicii de familie ”au fost aruncaţi într-o privatizare forţată”, medicul de familie fiind ”transformat şi în administrator, şi în jurist, şi în finanţist, şi în antreprenor şi în medic”.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Coriu atrage atenţia că medicii de familie nu au voie să desfăşoare activităţi în afara contractului de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

”Trebuie să spunem că în ultimii ani, din 2023, am negociat cu Casa Naţională un contract mult mai bun pentru ei, dar birocraţia există, există şi îi sufocă. Îi sufocă, nu le mai rămâne timp pentru actul medical, ceea ce este frustrant pentru că, până la urmă, e nu am făcut şase ani de facultate nici să fiu antreprenor, nici să fiu jurist, nici administrator, nici birocrat, vreau să fiu şi eu medic. Ăsta e motivul pentru care această specialitate mai este atractivă”, adaugă oficialul forului reprezentativ al aceste profesii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.