Premierul Marcel Ciolacu anunţă că joi aproape 70 de copii, femei, bătrâni şi persoane cu probleme medicale grave au fost repatriaţi din Liban, el arătând că România nu-şi abandonează niciodată cetăţenii aflaţi în dificultate. Premierul a mers la aeroport pentru a-i întâmpina pe cei care au revenit din zona de conflict. Ciolacu anunţă că vor continua să-i repatrieze în siguranţă pe cetăţenii români care cer sprijinul. Transportul grupului de români şi familiilor acestora s-a realizat cu o aeronavă de transport de tip C 130 Hercules, din dotarea Forţelor Aeriene Române, la solicitarea ministrului Afacerilor Externe, în contextul deteriorării accentuate a situaţiei de securitate din Orientul Mijlociu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Războiul le-a dat vieţile peste cap. Dar astăzi, aproape 70 de copii, femei, bătrâni şi persoane cu probleme medicale grave au fost repatriaţi din Liban. România nu-şi abandonează niciodată cetăţenii aflaţi în dificultate!”, a scris premierul pe Facebook.

”Le mulţumesc diplomaţilor, militarilor şi tuturor angajaţilor din instituţiile statului român care au făcut posibilă această misiune! Alături de colegii mei din Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Apărării Naţionale vom continua să-i repatriem în siguranţă pe cetăţenii români care ne cer sprijinul!”, mai spune premierul.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Potrivit Executivului, premierul Marcel Ciolacu i-a întâmpinat astăzi pe românii din Liban care au fost repatriaţi în ţară ca  urmare a eforturilor Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naţionale şi al altor instituţii ale statului  român. 

”Este vorba despre mame cu copii, persoane vulnerabile şi familiile acestora”, arată Guvernul.
 
La momentul întâmpinării  în ţară a celor 69 cetăţeni au participat ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, şi reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe.
 
”Guvernul României nu lasă niciun român fără sprijin, indiferent de locul în care se află. Sunt mame cu copii, persoane din categorii vulnerabile, familii întregi pe care le aducem în siguranţă, în România. Intervenţia statului român este un act de normalitate, cu atât mai mult cu cât compatrioţii noştri au cerut sprijinul autorităţilor să fie asistaţi pentru repatriere din Liban, ţară în care există riscuri de securitate. Mulţumesc miniştrilor Luminiţa Odobescu, Angel Tîlvăr şi echipelor Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului Apărării Naţionale,  tuturor instituţiilor statului român implicate în acest efort”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu. 
 
Transportul grupului de români şi familiilor acestora asistaţi pentru repatriere din Liban s-a realizat cu o aeronavă de transport de tip C 130 Hercules, din dotarea Forţelor Aeriene Române, la solicitarea ministrului Afacerilor Externe, în contextul deteriorării accentuate a situaţiei de securitate din Orientul Mijlociu.
 
Autorităţile române vor continua demersurile pentru asistarea în vederea repatrierii şi a celorlalţi cetăţeni români şi membrilor de familie ai acestora care au solicitat sprijin şi se află încă în Republica Liban.

Ministerul Afacerilor Externe a recomandat ferm cetăţenilor români care se află deja pe teritoriul Republicii Libaneze să părăsească teritoriul acestui stat prin cursele aeriene încă disponibile, având în vedere deteriorarea accentuată a situaţiei de securitate din Liban.

În plus, ministerul recomandă cetăţenilor români prezenţi în această ţară să îşi înregistreze prezenţa la misiunea diplomatică a României la Beirut, pentru a facilita acordarea protecţiei consulare de către MAE, dacă situaţia o va impune.

Marţi, MAE anunţa că 1136 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora şi-au înregistrat prezenţa în Liban la Ambasada României în Beirut.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.