Therme Bucureşti, cel mai mare centru de wellness din Europa organizează, în perioada 7-27 octombrie, cea de-a 6-a ediţie a celui mai mare festival al saunelor din lume şi unicul de acest gen din România - Sauna Fest 2024. Printre premierele acestui eveniment se numără şi prezenţa, pentru prima dată în România, a celui mai bun maestru Aufuss din lume, Michael Niedermair, câştigătorul Aufguss WM 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Timp de 21 de zile, saunele tematice Therme devin scenele celor mai spectaculoase show-uri de saună susţinute de cei mai buni Maeştri Aufguss din lume. Ediţia din acest an aduce 80 de maeştri din 18 ţări şi dublează numărul spectacolelor, faţă de anul trecut. De asemenea, cu ocazia acestui eveniment, vor fi inaugurate încă două saune noi în zona Elysium, cu o capacitate totală de peste 120 locuri - Ad Astra şi A Terra.

Ce aduce nou Sauna Fest 2024?

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Teatru, emoţii, experienţe multisenzoriale cu uleiuri esenţiale

În premieră, Sauna Fest 2024 adună la un loc peste 80 de Maeştri Aufguss internaţionali, care vor pune în scenă peste 500 de show-uri în saună, în cele 21 de zile ale celui mai mare festival al saunelor din lume. Cei 80 maeştri vor fi ghizii participanţilor într-o călătorie a simţurilor, prin tehnici deosebite ce combină natural storytellingul cu teatrul, muzica şi sauna.

Timp de 21 de zile, experţi ai saunelor din 18 ţări: Belgia, Danemarca, Cehia, Polonia, Germania, Slovacia, Slovenia, Olanda, România, Italia, Marea Britanie, Croaţia, Ucraina, Japonia, SUA, Canada, Estonia, Bosnia şi Herţegovina, vor susţine reprezentaţii unice pentru publicul din România. Lista de invitaţi şi programul complet sunt disponibile pe www.therme.ro

Un alt punct de atracţie al Sauna Fest 2024 îl reprezintă saunele tematice, fiecare având propriul univers de relaxare: Bavaria, Provence, Hollywood, Alhambra, Amazon, Himalaya. La acestea se adaugă cele 2 saune noi, Ad Astra si A Terra, construite de la zero cu ocazia ediţiei cu numărul 6 a Sauna Fest, ce suplimentează capacitatea celui mai mare ansamblu de saune din România cu 120 locuri. Capacitatea totală simultană a saunelor Therme ajunge, astfel, la 470 locuri. Aceste spaţii inovative îmbină designul modern cu tehnologia de ultimă oră, pentru a crea o atmosferă unică şi captivantă, în concordanţă atât cu exigenţele iubitorilor de saună din ţară, cât şi ale oaspeţilor internaţionali.

Popularitatea internaţională a ediţiei anterioare Sauna Fest şi recunostinţa pe care am primit-o din partea clienţilor pentru experienţele trăite, ne-a motivat să pregătim, în 2024, o ediţie şi mai amplă şi mai memorabilă faţă de cea din 2023. Am crescut numărul maeştrilor Aufguss internaţionali invitaţi, am extins numărul şi varietatea experienţelor la peste 500, pentru a ne asigura că ediţia din acest an va fi mai spectaculoasă şi mai intensă ca niciodată! Suntem bucuroşi să îi avem la Therme Bucureşti, în premieră, pe cei mai buni maeştri de saună din lume” a declarat Cosmin Cîrîc, Wellness Director Therme Bucureşti.

Devenit deja un eveniment de referinţă pe plan internaţional, Sauna Fest aduce anul acesta un număr record de spectacole şi maeştri, fiind singurul festival din lume care dedică 21 de zile exclusiv acestei arte. Numărul mare de Maeştri Aufguss internaţionali invitaţi vine la pachet cu un număr record de show-uri de saună, care se traduce printr-un spectacol de saună din oră în oră, începând de la primele ore ale dimineţii şi până seara târziu. Vizitatorii sunt astfel aşteptaţi să descopere de ce acest festival a câştigat recunoaştere globală, participând la ritualuri inovatoare în cele mai impresionante decoruri. 

Pentru a participa la show-urile Sauna Fest vizitatorii trebuie doar să achiziţioneze un bilet de acces Therme Bucureşti pentru zona Elysium, iar toate activităţile şi spectacolele sunt incluse în preţ. Achiziţionarea biletelor se poate face pe www.therme.ro, în aplicaţia myTherme şi de la casele de acces în complex.

Cu mii de turişti internaţionali drept oaspeţi, dar şi cu specialişti invitaţi din toată lumea, Therme pune Bucureştiul pe harta globală a destinaţiilor wellness

Sauna Fest, deja cunoscut de turiştii internaţionali, este singurul eveniment de wellness din România care rivalizează ca amploare cu festivaluri de renume din ţara noastră. A şasea ediţie promite să fie mai mare, mai intensă şi mai spectaculoasă ca niciodată, atrăgând mii de vizitatori din întreaga lume la Therme Bucureşti pentru o experienţă unică de saună, sănătate şi relaxare. Între 7 şi 27 octombrie 2024, festivalul va oferi zilnic peste 25 de spectacole impresionante susţinute de Maeştri Aufguss care, folosindu-se de uleiuri esenţiale şi tehnici speciale, vor transforma fiecare sesiune într-un adevărat show.

Cu un program bogat şi divers, Sauna Fest 2024 este de neratat pentru toţi cei care doresc să se reconecteze cu sinele, să se bucure de relaxare la temperaturi înalte (ce pornesc de la 60 de grade şi pot ajunge până la 95 de grade Celsius)  şi să exploreze cultura fascinantă a saunei, într-o atmosferă ce îmbină tradiţia cu modernitatea.

Toate acestea fac din Sauna Fest un eveniment de referinţă în lumea wellness-ului, comparabil ca impact cu marile festivaluri de muzică din România.

Aufguss = spectacol, emoţie şi sănătate prin toţi porii la plus 70 de grade Celsius

Cunoscute în toată lumea pentru efectele lor benefice asupra sănătăţii, precum îmbunătăţirea sistemului cardio-vascular, a capacităţii pulmonare şi a sistemului imunitar, saunele au apărut în urmă cu aproximativ 2000 de ani în Finlanda şi au rămas până în prezent un adevărat refugiu pentru relaxare, detensionare, echilibrare şi răsfăţ. 

Ritualul Aufguss este o tehnică specială prin care un maestru wellness foloseşte bulgări de gheaţă cu uleiuri esenţiale naturale pentru a răspândi apoi aburul din saună cu ajutorul unui prosop, al unui evantai sau steag. Un Aufguss Show - ceea ce vizitatorii vor experimenta la Sauna Fest - este un spectacol aparte în care maeştrii se folosesc de muzică, dans şi poveşti inspiraţionale pentru a reda adevărata emoţie şi culoare a unui ritual creat pentru simţuri.

Despre Therme Bucureşti 

Therme Bucureşti este cel mai mare complex de wellbeing la nivel european, construit greenfield, pe un areal de 250.000 de mp, având o suprafaţă totală indoor de peste 34.000 mp şi o capacitate de 4.000 de persoane simultan indoor. Centrul găzduieşte cea mai mare grădină botanică din România, cu peste 880.000 plante vii, şi dispune de cea mai mare plantaţie de palmieri din Europa, cu peste 1.500 de exemplare. Proiectul excelează prin magnitudine şi unicitate, oferind clienţilor săi servicii şi ambianţă de lux la preţuri accesibile, cu cele mai înalte standarde din punct de vedere arhitectural, tehnic, sănătate şi relaxare din lume. Popularitatea internaţională a Therme Bucureşti a adus în anul 2023 peste 30% turişti străini sosiţi special în ţara noastră pentru a vizita centrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.