Primele cazuri de gripă au apărut încă de luna trecută, a anunţat dr. Simin Aysel Florescu, medic primar boli infecţioase, manager al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” Bucureşti. Medicul a explicat că vaccinarea împotriva gripei previne şi decompensarea bolilor cronice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Au apărut primele cazuri de gripă, din septembrie. A existat un caz de encefalită gripală la un copil de 3-4 ani. Asta înseamnă inflamaţia creierului determinată de  virusul gripal. Virusul deja circulă, aşa cum suntem obişnuiţi. Faptul că lumea nu solicită şi nu acceptă vaccinul, este un lucru grav. Peste două luni o să mă sunaţi să mă întrebaţi câte zeci de cazuri aveţi la spital”, a declarat Simin Aysel Florescu, luni seară, la Medika TV.

Întrebată ce complicaţii poate aduce gripa, Simin Aysel Florescu s-a referit la encefalită sau insuficienţa respiratorie.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Encefalita este complicaţia gravă, a doua insuficienţa respiratorie prin afectare pulmonară severă. Mai pot exista , după gripă, suprainfecţii respiratorii bacteriene care sunt extrem de grave. (...) Vaccinarea pentru gripă previne şi decompensarea bolilor cronice ale celor care suferă de chestii respiratorii”, a adăugat Simin Aysel Florescu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.