Directoratul Naţional de Securiotate Cibernetică (DNSC) avertizează, luni, că orice solicitare cu caracter urgent trebuie privită cu atenţie, mai ales dacă solicită date sensibile, întrucât este metoda folosită de către atacatorii cibernetici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Ingineria socială se referă la folosirea decepţiei şi a manipulării pentru a convinge utilizatorii să divulge informaţii confidenţiale sau personale. Majoritatea atacurilor cibernetice desfăşurate asupra utilizatorilor obişnuiţi folosesc, într-o anumită măsură, inginerie socială”, au transmis, luni, specialiştii DNSC.

Potrivit acestora, alături de tehnicile de decepţie, atacatorii se folosesc şi de date personale ale victimelor, obţinute în cadrul unor breşe de securitate sau scurgeri de date.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Informaţii precum adresa de email, nume, prenume, CNP, sau altele similare sunt folosite de atacatori pentru a genera mai multă credibilitate şi încredere. DNSC recomandă să analizaţi cu atenţie orice fel de solicitări cu caracter urgent sau în care se cer date cu caracter sensibil. Evitaţi acţiunea urgentă la cererea atacatorilor şi rămâneţi vigilenţi atunci când primiţi mesaje de la necunoscuţi”, au mai transmis specialiştii în securitate cibernetică.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.