Preşedintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, afirmă că trebuie ca proiectul privind legea malpraxisului să fie definitivat, el arătând că medicul ”are nevoie să lucreze în linişte”, iar acest proiect ”va aduce o pace, medicul este lăsat să lucreze”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Proiectul malpraxisului este un proiect esenţial, este un proiect care trebuie să aducă pacea socială în România, trebuie să dea medicului acea linişte de care are nevoie, să lucreze în linişte. Trebuie să existe acea separare clară între responsabilitatea profesională şi responsabilitatea penală. Trebuie să existe rin lege acest lucru bine, bine clarificat”, a opinat Daniel Coriu, joi seară, într-o emisiune la Medika TV.

Preşedintele Colegiului Medicilor, a vorbit şi despre asigurările de malpraxis.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Sistemul de poliţe de malpraxis trebuie să fie, din nou, foarte bine clarificat şi să fie în favoarea celui care plăteşte şi în favoarea pacientului care a fost victimă. Acest proiect este esenţial pentru că va aduce o pace, medicul este lăsat să lucreze. Medicul, la ora actual, este sub presiune, tot timpul el e sub presiune, toată lumea îl ameninţă”, a menţionat preşedintele Colegiului Medicilor.

Daniel Coriu se arată, încă o dată împotriva generalizării atunci când ”se întâmplă ceva” în sistemul sanitar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.