Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Daniel Coriu, face publice date ale unui studiu care arată că, la nivelul anului trecut, peste o treime dintre medicii din România se aflau în stadiu avansat sau foarte avansat de burn-out. Daniel Coriu reclamă ”o neîncredere care a ajuns la cote maxime, neîntâlnite în societatea românească, neîncredere în corpul medical”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”În studiul nostru pe care l-am făcut anul trecut, 36% din medicii României sunt în stare de burn-out în stadiu avansat şi foarte avansat. Asta înseamnă un medic obosit, un medic care este mai mult decât obosit, de aceea se numeşte este ars, este deja o boală. În această situaţie este foarte greu să menţii nivelul de empatie. Dar sunt convins că toţi colegii mei fac tot ceea ce se poate să comunice”, a afirmat Daniel Coriu, joi seară, într-o emisiune la Medika TV. 
 
Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
Acesta susţine că în societatea românească există ”probleme la nivel de percepţie socială”, în special în rândul persoanelor sănătoase, în urma scandalurilor care fac obiectele articolelor de presă, fapt car5e îi face pe unii pacienţi să prefere să meargă în altă ţară. 
 
Coriu reclamă ”o neîncredere care a ajuns la cote maxime, neîntâlnite în societatea românească, neîncredere în corpul medical”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.