Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti - Ilfov, Sandra Alexiu, anunţă, luni seară, un caz confirmat de meningită meningococică, într-o şcoală din judeţul Ilfov. Boala poate ucide un om în 48 de ore, iar vaccinul se decontează doar pentru anumite categorii de persoane. Pentru celelalte categorii, însă, o doză de vaccin costă cât ” 6 pachete de ţigări sau o sesiune de unghii semipermanente cu brizbrizuri”. Profilaxia salvează însă vieţile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În una din şcolile din comuna unde sunt medic de familie este un caz confirmat de meningită meningococică, o boala produsă de o bacterie numită Neisseria Meningitidis (meningococ) . Această boală poate ucide un om în 48 de ore. Persoane la risc: copiii mici sub 4 ani, adolescenţii, vârstnici, precum şi cei care lucrează în profesii riscante (medici) sau unele persoane imunocompromise”, scrie, luni seară, pe Facebook, Sandra Alexiu.

Aceasta explică faptul că statul român decontează vaccinurile pentru unii dintre cei aflaţi la risc şi vârstnici peste 65 de ani.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Pentru toţi ceilalţi vaccinurile se cumpără. Nu sunt ieftine, dar te protejează de moarte (în chinuri şi în foarte scurt timp). Pentru persoanele aflate în contact cu cazul confirmat se face profilaxie cu anumite antibiotice pe o scurtă perioadă de timp. Antibioticul se administrează numai cu o reţetă eliberata de un medic. Azi am dat o singura reţetă, deşi am anunţat părinţii...Din clasa respectivă niciun copil nu era vaccinat cu vaccinurile disponibile”, a mai transmis medicul.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti - Ilfov crede că, ”dacă nu ne vom trezi din această inconştienţă care ne decimează copiii, vom avea generaţii întregi scurtate de la vârste fragede”.

”1 doză de vaccin meningococic = 6 pachete de ţigări sau o sesiune de unghii semipermanente cu brizbrizuri”, a mai transmis medicul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.