Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş anunţă începerea unui proiect, derulat din fonduri europene, care are ca scop reducerea riscului de infecţii nosocomiale. Proiectul vizează implementarea unui sistem de control microbiologic al aerului în cele două blocuri operatorii, izolarea pacienţilor cu infecţii, achiziţionarea de echipamente necesare prevenirii şi tratării infecţiilor asociate actului medical.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Proiectul “Modernizare bloc operator şi ATI, inclusiv dotarea IUBCvT Târgu Mureş în vederea reducerii riscului de infecţii nosocomiale” are ca scop dotarea cu echipamente şi materiale necesare pentru prevenirea, diagnosticul şi tratamentul infecţiilor asociate asistenţei medicale. 
Una dintre etapele acestui proiect o reprezintă realizarea unui sistem integrat de control microbiologic al aerului în cele două blocuri operatorii care cuprind 5 săli de operaţii, precum şi în cele două secţii de terapie intensivă. Acolo se va face reconfigurare arhitecturală şi se va asigura independenţa funcţională, alimentare cu apă şi agent termic.
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Un alt obiectiv al proiectului este legat de izolarea/gruparea şi tratarea pacienţilor critici cu infecţii asociate asistenţei medicale. În acest sens, vor fi organizate câte două saloane de izolare cu presiune negativă la nivelul secţiilor de ATI existente şi două saloane de izolare cu un pat la nivelul Secţiei de chirurgie cardiovasculară. 
Institutul Inimii din Târgu Mureş vizează, prin implementarea acestui proiect, şi asigurarea capacităţii de testare, diagnostic şi stabilire terapie, ca bază pentru orientarea clinică, prin dotarea cu analizoare automate de identificare a microorganismelor şi de efectuare a antibiogramelor.
De asemenea, Staţia de Sterilizare şi saloanele pentru pacienţi cu risc înalt vor fi dotate cu echipamente destinate reducerii infecţiilor asociate asistenţei medicale, pentru dezinfecţia aerului şi a suprafeţelor (sistem automat de nebulizare pentru dezinfecţia microaeroflorei şi suprafeţelor pe cale aeriană, aparat de dezinfecţie în prezenţa umană, robot de dezinfecţie UV, aparat pentru efectuare de teste rapide de autocontrol, dispozitiv scanner de testare obiectivă a însuşirii corecte a tehnicilor de spălare igienică a mâinilor, sistem de mopuri impregnate pentru procesele de curăţenie dezinfecţie suprafeţe, maşini de spălat/dezinfectat suprafeţe automate), echipamente de sterilizare şi protecţie, pentru asigurarea asepsiei, sistem de neutralizare materiale contaminate prin compactare, soluţii de management al îmbrăcămintei în blocurile operatorii, totul în vederea prevenirii IAAM şi reducerii vulnerabilităţilor Institutului.
Valoarea totală a proiectului este de 9.806.128,41 cu TVA inclusă, iar data de finalizare este noiembrie 2024.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.