Primăria Timişoara a atribuit prin licitaţie două loturi de troleibuze, care vor fi achiziţionate de la compania turco-germană Bozankaya, cu aproape 100 de milioane de lei, bani din PNRR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Primăria Timişoara, pentru prima dată în ultimii 15 ani, pe străzile din Timişoara vor circula troleibuze noi, după ce municipalitatea a atribuit prin licitaţie două loturi de troleibuze. Lotul I, care include 8 troleibuze de 12 metri cu baterii, şi lotul II, cu 25 de troleibuze articulate de 18 metri, beneficiază de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar câştigătoarea licitaţiei este compania Bozankaya.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
“Este încă o etapă din strategia noastră de a creşte atractivitatea transportului în comun din Timişoara şi de a le oferi călătorilor condiţii decente de deplasare. De altfel, în ultimii ani am reuşit să modernizăm flota cu 70 de tramvaie şi autobuze electrice noi, şi această modernizare continuă. Mai avem de lucru până când transportul public va deveni principala opţiune de călătorie a timişorenilor, dar este încurajator să vedem că în mai puţin de 3 ani, am înregistrat o creştere a utilizării transportului public de la 31% la 51%. Asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun”, a declarat primarul Dominic Fritz.
 
Contractele pentru noile troleibuze vor fi semnate în perioada imediat următoare, când va fi stabilit şi graficul pentru livrarea fiecărui mijloc de transport. Valoarea celor 8 troleibuze din lotul I este de 20.292.000 lei (fără TVA), iar cele 25 de troleibuze din lotul II costă 78.300.000 lei (fără TVA).
 
Proiectul cu finanţarea atrasă de Primăria Timişoara prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă vizează achiziţionarea de troleibuze, mijloace de transport mai puţin poluante, pentru îmbunătăţirea transportului public de călători.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.