Procurorii DNA au solicitat Primăriei Ploieşti să le pună la dispoziţie mai multe documente referitoare la modul de derulare a contractului pentru serviciul de salubritate, contract pe care autorităţile locale l-au încheiat în urmă cu mai mulţi ani cu firma Rosal. Primăria Ploieşti a plătit anul trecut acestei firme 25 de milioane de lei pentru serviciul de profil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Surse din administraţia locală au declarat, joi, pentru News.ro, că la sediul Primăriei a fost primită o solicitare din partea DNA Bucureşti prin care procurorii acestei structuri cereau copii după contractul încheiat în anul 2017 între Primărie şi Rosal Grup, pentru servicii de salubritate, precum şi modul de decontare a sumelor pentru aceste servicii în perioada 2017-2020. 
 
Copiile după contract şi facturi au fost trimise deja la DNA, au precizat aceleaşi surse. 
 
Primăria Ploieşti are un contract pentru servicii de salubritate cu compania Rosal Grup care decontează de la administraţia locală pentru aceste servicii sume cuprinse între 1,7 milioane şi 2,3 milioane de lei. Valoarea deconturilor făcute de Primărie anul trecut pentru servicii de salubritate este de aproximativ 25 de milioane de lei. 
 
În ultimii ani, Ploieştiul s-a aflat în centrul unui scandal în condiţiile în care operatorul de salubritate s-a confruntat cu dificultăţi în ceea ce priveşte plata angajaţilor, aceştia au făcut în mod repetat greve spontane, refuzând să muncească, fapt ce a avut drept consecinţă neridicarea gunoiului la termenele stabilite. Timp de mai multe luni gunoaiele adunate pe străzile oraşului au fost ridicate doar din când în când, platformele din zona blocurilor de locuinţe fiind, practic, sufocate de saci de deşeuri. 
 
În iulie 2019, fostul primar al oraşului Ploieşti Adrian Dobre a sesizat Poliţia cu privire la activitatea inspectorilor din cadrul Regiei Autonome de Servicii Publice (RASP), instituţie aflată în subordinea Consiliului Local, pe care i-a acuzat că au raportat că operatorul de salubritate îşi face treaba, deşi oraşul era sufocat de gunoaie.
 
"Noi ajungem să plătim de două ori aceleaşi deşeuri pentru că atunci când operatorul economic vine să ridice acele deşeuri, el le include în acele deşeuri abandonate care sunt incluse din nou la costuri, deşi ele sunt plătite de către cetăţenii care nu au unde să de arunce”, susţinea, la acel moment, edilul Adrian Dobre.
 
Situaţia a reintrat în normal după alegerile locale, când noul primar al oraşului, Andrei Volosevici, a cerut operatorului de salubritate să respecte programul de curăţenie şi de ridicare a deşeurilor. 
 
Compania Rosal Grup a încheiat primul contract de salubritate cu Primăria Ploieşti în anul 2010, iar de atunci acesta a fost reînnoit.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.