Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a participat luni, la festivitatea de deschidere a anului universitar 2024-2025, la Academia Tehnică Militară (ATM) „Ferdinand I" din Bucureşti, el afirmând că Armata României, pe care ne-o dorim cât mai capabilă şi mai puternică, are nevoie nu doar de investiţii în înzestrarea cu tehnologie de ultimă generaţie, ci şi de generaţii de tineri militari cât mai bine pregătiţi şi motivaţi pentru provocările viitorului mediu de securitate

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Academia Tehnică Militară (ATM) „Ferdinand I" din Bucureşti are înscrişi, în acest an, peste 1000 de studenţi la cele trei cicluri universitare - licenţă, masterat şi doctorat, transmite Ministerul Apărării.

Ministrul apărării a subliniat faptul că instituţia militară acordă o importanţă deosebită creşterii gradului de motivare şi nivelului de satisfacţie al personalului Armatei României, pentru atractivitatea profesiei de militar, în toate dimensiunile sale.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Niciun echipament, oricât de sofisticat ar fi, nu poate performa fără oameni performanţi. Armata României, pe care ne-o dorim cât mai capabilă şi mai puternică, are nevoie nu doar de investiţii în înzestrarea cu tehnologie de ultimă generaţie, ci şi de generaţii de tineri militari cât mai bine pregătiţi şi motivaţi pentru provocările viitorului mediu de securitate", le-a spus studenţilor ministrul Tîlvăr.

Festivităţi de deschidere a anului universitar au fost organizate şi la academiile categoriilor de forţe, respectiv la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I" şi Institutul Medico-Militar din Bucureşti, precizează comunicatul oficial.

În acest an, în sistemul de învăţământ superior militar sunt înscrişi aproximativ 3.800 de studenţi şi masteranzi.

De asemenea, ceremonii de deschidere a anului de învăţământ au avut loc în instituţiile de formare continuă ale MApN – Şcoala de Instruire Interarme a Forţelor Terestre „Mihai Viteazul" din Piteşti, Şcoala de Instruire Interarme a Forţelor Aeriene „Aurel Vlaicu" din Boboc, Şcoala de Instruire a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu" din Mangalia, Şcoala de Instruire a Forţelor pentru Operaţii Speciale „Burebista" din Vlădeni, Şcoala de Instruire pentru Comunicaţii, Tehnologia informaţiei şi Apărare cibernetică din Sibiu şi Şcoala de Instruire pentru Logistică „General-maior Constantin Constantiniu" din Chitila.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.