Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin a emis luni un decret prin care îl promovează pe Aleksei Diumin, fosta sa gardă de corp, ca membru al puternicului Consiliu de Securitate al ţării, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În afară de Diumin, decretul prezidenţial anunţă alţi trei noi membri în Consiliul de Securitate al cărui secretar este fostul ministru al apărării Serghei Şoigu, în timp ce Dmitri Medvedev, fost premier şi preşedinte, este vicepreşedinte Aceştia sunt doi dintre aliaţii de nădejde ai lui Vladimir Putin.

În mai, Putin l-a numit pe Diumin, care ar 52 de ani, în funcţia de secretar al Consiliului de Stat consultativ, alimentând speculaţiile că l-ar putea pregăti ca să-i devină succesor în funcţie.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
CITEȘTE ȘI Un general-colonel, un apropiat al lui Putin, Aleksei Diumin, o fostă gardă de corp din FSB, considerat un succesor al acestuia, numit ”coordonator al operaţiunii antiteroriste” în regiunea Kursk, o ipoteză care-i agită pe naţionaliştii ruşi

Potrivit decretului prezidenţial, Consiliul de Securitate îi include acum pe consilierul prezidenţial Aleksei Diumin, pe prim-viceprim-ministrul Denis Manturov, pe şefa Agenţiei Federale Medicale şi Biologice din Rusia, Veronika Skvorţova, şi pe şeful Direcţiei principale pentru programe speciale ale preşedintelui rus, Aleksandr Lineţ.

Prin acelaşi decret, Putin l-a exclus din Consiliul de Securitate al Federaţiei Ruse pe Vladimir Iakuşev, emisarul prezidenţial pentru Urali.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.