Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a prezentat, în şedinţa de Guvern de miercuri, stadiul investiţiilor în locurile de cazare şi afirmă că trebuie eliminată condiţionarea parcursului academic al studenţilor de posibilităţile financiare ale familiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Uneori, asigurarea unui loc în cămin, în timpul facultăţii, poate face diferenţa între a continua studiile şi a renunţa la ele. Ne dorim ca orice tânăr să poată avea acces la un mediu în care să-şi atingă potenţialul, iar creşterea numărului de locuri în campusurile universitare este esenţială pentru asta. Trebuie sa eliminăm condiţionarea parcursului academic al studenţilor de posibilităţile financiare ale familiei”, a scris, miercuri, pe Facebook, Ligia Deca.

Ministrul Educaţiei anunţă că a prezentat, în cadrul şedinţei de Guvern, stadiul investiţiilor în infrastructura universitară – spaţii de cazare la nivel naţional.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Potrivit datelor transmise de Deca, sunt aproximativ 3.700 de locuri de cazare noi şi au fost modernizate alte aproximativ 16.800 prin PNRR.

”În urma primului apel, au fost deja semnate 42 de contracte de finanţare pentru construirea a aproape 1.100 de locuri de cazare pentru studenţi şi modernizarea altor aproape 9.600. După încheierea celui de-al doilea apel, au fost depuse proiecte pentru construirea a peste 2.600 de locuri de cazare şi pentru modernizarea altor aproape 7.200 de locuri de cazare”, a mai transmis Deca.

Potrivit ministrului Educaţiei, peste 1.800 de locuri de cazare noi vor fi realizate prin construcţia a 7 cămine studenţeşti noi, Prin Programul de Investiţii al Ministerului Educaţiei.

”Peste 10.200 de locuri de cazare, în 30 de cămine studenţeşti noi, Prin Programul Naţional de Construcţii de interes public sau social – Construire cămine Studenţeşti, Subprogramul Instituţii de Învăţământ Superior de Stat, gestionat de Compania Naţională de Investiţii. Beneficiari: 30 de instituţii de învăţământ superior de stat din 13 centre universitare”, a mai transmis Deca.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.