Autor material: Bahadir Sonmez, Technical Director Projects and Development AUSTROTHERM Romania
Austrotherm geoBLOCK® este o soluţie de ultimă generaţie, proiectată pentru cerinţele de umplutură uşoară în proiectele de construcţii şi inginerie civilă. Ca produs de top de la Austrotherm, geoBLOCK® oferă performanţe excepţionale, costuri reduse, o producţie de 4-5 ori mai rapidă, eficienţă, precum şi proprietăţi de izolare termică şi beneficii de mediu în aplicaţiile de construcţii.
GeoBLOCK® este adesea folosit pentru construcţia de drumuri şi autostrăzi şi a fost utilizat în întreaga lume începând cu anii 1972.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Ţările care folosesc tehnologia geoBLOCK®: Statele Unite ale Americii, Japonia, Olanda, Germania, Franţa, Anglia, Grecia, Republica Cehă, Serbia, Polonia, Suedia, Irlanda, Finlanda, Turcia, Rusia, China, Coreea de Sud, India, Taiwan şi România (din 2023).
Obiectivul nostru principal este să construim drumuri mai rapid în România, folosind un material economic, ecologic, uşor şi 100% reciclabil.
În România, geoBLOCK® va genera cea mai mare eficienţă din punct de vedere constructiv şi economic în domeniul umpluturii pe soluri moi şi foarte compresibile. GeoBLOCK® este o alternativă excelentă şi uşoară pentru construcţia de ziduri de sprijin, înlocuind materialele tradiţionale.
GeoBLOCK®-ul, datorită rezistenţei sale ridicate la compresiune şi naturii sale uşoare, este o alegere ideală pentru o gamă largă de utilizări infrastructurale, inclusiv construcţia de drumuri, izolarea fundaţiilor şi aplicaţiile de suportare a sarcinilor. Durabilitatea sa şi rezistenţa la umiditate contribuie la longevitatea şi fiabilitatea proiectelor de infrastructură, făcând din Austrotherm geoBLOCK® o soluţie preferată de profesioniştii din industrie care sunt dedicaţi calităţii şi inovaţiei.
Austrotherm geoBLOCK® este compus din polistiren expandat (EPS) de înaltă calitate, renumit pentru raportul său remarcabil între rezistenţă şi greutate. Această soluţie inovatoare asigură o distribuţie optimă a sarcinii şi stabilitate, făcând-o ideală pentru o varietate de aplicaţii, inclusiv terasamente rutiere, culee de poduri, ziduri de sprijin şi proiecte de peisagistică.
Unele dintre caracteristicile şi avantajele cheie ale Austrotherm geoBLOCK® includ:
Uşor şi Durabil – GeoBLOCK® reduce semnificativ încărcătura (de 100 de ori mai puţin decât solul) asupra solului şi structurilor subiacente, menţinând în acelaşi timp o durabilitate excelentă şi rezistenţă la condiţiile meteorologice. Oferă o durată de viaţă similară cu cea a proiectului de infrastructură.
Economic – GeoBLOCK® este de mare importanţă pentru economia ţărilor unde se realizează lucrările, deoarece se instalează rapid şi nu necesită utilizarea echipamentelor mari de construcţie.
Uşor de instalat – Datorită naturii sale uşoare, geoBLOCK® facilitează o instalare rapidă şi uşoară, îmbunătăţind timpii de execuţie a proiectului şi reducând costurile cu forţa de muncă (de cel puţin 4 ori mai rapid comparativ cu metodele tradiţionale).
Ecologic – Austrotherm geoBLOCK® este fabricat folosind procese şi materiale responsabile din punct de vedere ecologic, contribuind la practicile de construcţie durabilă.
Proprietăţi superioare de izolare – În plus faţă de beneficiile sale structurale, geoBLOCK® oferă o izolare termică excelentă, îmbunătăţind eficienţa energetică a proiectelor dumneavoastră.
Versatilitate – Disponibil în diverse dimensiuni şi densităţi, Austrotherm geoBLOCK® poate fi adaptat pentru a îndeplini cerinţele specifice ale proiectelor, asigurând o flexibilitate şi performanţă maxime. Suntem încrezători că Austrotherm geoBLOCK® va aduce o valoare semnificativă proiectelor dumneavoastră prin oferirea de soluţii inovatoare care respectă cele mai înalte standarde de calitate şi fiabilitate.
GeoBLOCK® este alcătuit din 98% până la 99% aer după volum, fiind un excelent izolator termic. Spre deosebire de sol şi pământ, geoBLOCK® nu este afectat de ciclul îngheţ-dezgheţ, iar îmbătrânirea nu îi afectează rezistenţa termică pe termen lung. GeoBLOCK® oferă protecţie împotriva îngheţului prin reducerea presiunii laterale a pământului cauzate de temperaturile scăzute. Acesta este un mare avantaj pentru un material de umplutură, în special unul utilizat pentru proiecte de drumuri, autostrăzi şi poduri. GeoBLOCK® cântăreşte, de obicei, de până la 100 de ori mai puţin decât alte materiale de umplutură tradiţionale cu rezistenţe la compresiune comparabile. Ca o comparaţie, cântăreşte doar 1% din greutatea solului. În fapt, geoBLOCK® excelează în controlul eroziunii şi remedierea solului, cum ar fi proiectele pe pante laterale care necesită stabilitate pentru a reuşi. Deoarece geoBLOCK® este atât de uşor, reduce greutatea şi presiunea împotriva pantei, stabilizând-o. GeoBLOCK® absoarbe impactul cutremurelor şi al trepidaţiilor, în loc să îl reziste. Acest lucru menţine structura mai stabilă.
Domeniile de utilizare ale Austrotherm geoBLOCK®® includ:
- Material de umplutură uşor care nu exercită presiune suplimentară asupra zidurilor de sprijin
- Terase construite peste şanţuri
- Umpluturi uşoare peste tuneluri
- Lucrări de terasament peste utilităţi subterane şi reţele de infrastructură
- Reabilitarea şi stabilizarea pantelor
- Terase pentru autostrăzi şi rampe de acces la poduri
- Lărgirea terasamentelor de autostradă
- Sistem de distribuţie pentru ziduri de sprijin
- Construcţia terasamentelor deasupra conductelor şi umpluturi pentru conducte îngropate
- Aplicaţii pentru stabilitatea pantelor
- Acoperişuri verzi şi aplicaţii de peisagistică
- Construcţia de terasamente pentru piste de decolare şi aterizare ale aeroporturilor
- Izolaţie seismică / aplicaţii de amortizare a vibraţiilor
- Structuri de protecţie împotriva căderilor de pietre
- Construcţia de insule plutitoare
- Construcţia de bariere fonoabsorbante
Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.