Pompierii au intervenit la Secţia de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgenţă ”Sfântul Spiridon” din Iaşi, pentru a îndepărta aproximativ 200 de exemplare de lilieci de pe casa scării. Mamiferele au fost predate unui specialist, pentru a fi eliberate în natură. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că se va interesa despre această situaţie. ”Unu mai poate să intre din greşeală, dar 200 înseamnă că locuiau acolo”, a adăugat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
UPDATE - Alexandru Rafila a fost întrebat, miercuri, după şedinţa de Guvern, dacă a fost informat despre această situaţie.
 
”Nu, nu. Dar o să mă interesez. Mulţumesc frumos. Chiar mi se pare şi mie..., adică unu mai poate să intre din greşeală, dar 200 înseamnă că locuiau acolo”, a replicat ministrul Sănătăţii.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a anunţat, miercuri, că în urma unui apel de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Spiridon" Iaşi, forţe şi mijloace de intervenţie din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Iaşi s-au deplasat la Secţia de Cardiologie a spitalului, unde, pe casa scării, se aflau foarte mulţi lilieci.
 
FOTO: ISU Iaşi
FOTO: ISU Iaşi
 
”Colegii din Dispeceratul Integrat ISU SMURD SAJ Iaşi au sunat o persoană abilitată în domeniu, biolog, domnul Pocora Viorel. Dumnealui s-a prezentat la locul solicitării, imediat, iar echipajul de intervenţie a trecut la prinderea liliecilor, aproximativ 200 de mamifere. Mamiferele au fost predate specialistului, urmând să fie eliberate în mediul natural”, a arătat sursa citată.
 
Misiunea a continuat şi miercuri dimineaţă, dar nu au fost găsiţi alţi lilieci.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.