ISU Mehedinţi anunţă marţi o intervenţie pentru stingerea unui incendiu de litieră în zona localitatii Sviniţa, la care participă 27 de pompieri din cadrul Detaşamentelor Orşova şi Dr. Tr. Severin. Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat, în regim de urgenţă, ca două aeronave C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, configurate pentru stingerea incendiilor, să acţioneze n zona fondului forestier. Cele două aeronavele au decolat astăzi din Baza 90 Transport Aerian Otopeni în jurul orelor 12.30, respectiv 14.30.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La intervenţie intervin 27 de pompieri din cadrul Detaşamentelor Orşova şi Dr. Tr. Severin pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care se manifestă la litieră în zona localităţii Sviniţa, arată ISU Mehedinţi.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Pentru identificarea şi stingerea focarelor de incendiu, se acţionează pe două sectoare de stingere, fiind constituite echipe mixte formate din pompieri, rangeri ai Parcului Natural "Porţile de Fier", pădurari şi voluntari, care acţionează cu ATV -uri, saci stingatori, unelte genistice şi prin efectuarea de benzi minerale”, arată ISU. Alături de pompieri, participă 9 pădurari ai Ocolului Sivilc Orşova şi 11 rangeri ai Parcului Natural "Porţile de Fier" .

Intervenţia este dificilă din cauza terenului foarte accidentat şi a curenţilor de aer care intreţin arderea, zona fiind greu accesibilă forţelor de intervenţie, mai precizează ISU Mehedinţi.

Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat, în regim de urgenţă, ca două aeronave C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, configurate pentru stingerea incendiilor, să acţioneze marţi, 9 iulie, pentru stingerea incendiului de pădure declanşat în zona fondului forestier al comunei Sviniţa, judeţul Mehedinţi, a anunţat Ministerul Apărării.

Cele două aeronavele au decolat astăzi din Baza 90 Transport Aerian Otopeni în jurul orelor 12.30, respectiv 14.30.

Misiunea aeriană se desfăşoară la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, mai arată MApN. Ministerul mai spune că au fost executate trei misiuni deasupra zonei afectate, iar acţiunea fiind în curs de desfăşurare.

În configuraţie pentru stingerea incendiilor, aeronavele C-27J Spartan pot transporta până 6.000 de litri de apă (maximum şase containere) la fiecare trecere.

Aeronavele de acest tip ale Forţelor Aeriene Române au acţionat, din 2017 şi până în prezent, pentru stingerea a mai multe incendii de pădure din ţara noastră - în judeţele Mehedinţi, Alba, Hunedoara şi Buzău. De asemenea, în anii precedenţi, aeronavele de acest tip au executat misiuni pentru stingerea incendiilor de pădure din Franţa, Republica Slovenia, Grecia şi Macedonia de Nord.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.