Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că victimele exploziilor de la staţia GPL din Crevedia au început să sosească la spitalele din Capitală, iar în funcţie de starea pacienţilor, dacă va fi nevoie, va fi activat Mecanismul de Protecţie Civilă pentru transferul unora în străinătate.
”Victimele au început să sosească la spitalele de urgenţă din Bucureşti. Ministerul Sănătăţii are 6 spitale de urgenţă care sunt în subordine, adică sunt 5 plus Spitalul Elias, ca să putem face faţă acestei provocări noi ne-am coordonat şi cu spitale care au capacitatea de a trata în secţiile de terapie intensivă dotate cu aparate de ventilaţie pacienţii care au probleme”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi 24.
Evenimente
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Rafila a explicat în ce condiţii vor fi transferaţi pacienţi în străinătate.
”Avem disponibile, în momentul de faţă, circa 60 de paturi de terapie intensivă unde eventualii pacienţi pot ajunge. La celula de criză de la MAI participă 2 secretari de stat de la Ministerul Sănătăţii încât să putem să avem un răspuns coordonat. Precizarea făcută de domnul prim-ministru Marcel Ciolacu este corectă, avem nevoie de coordonare, este realizată la nivelul MAI. Partea de asistenţă medicală o vom coordona, iar împreună vom decide în funcţie de starea pacienţilor, transferul lor în străinătate, pe baza Mecanismului de Protecţie Civilă care va fi activat în momentul în care ştim exact care este numărul de victime, care este starea lor şi care necesită un tratament în secţii de Mari Arşi care depăşeşte capacitatea din acest moment din România. Este vorba de o situaţie specială, de o tragedie şi facem tot ceea ce este necesar cu profesionalism, fără niciun fel de rabat încât oamenii să se simtă în siguranţă”, a declarat Rafila.
Ministrul Sănătăţii a precizat că familiile victimelor exploziilor vor primi asistenţă psihologică.
”Ne pregătim să acordăm şi asistenţă psihologică familiilor victimelor. E un lucru foarte important la care ţinem foarte mult pentru că aceste familii sunt într-o mare tensiune şi au nevoie de sprijin”, a declarat Alexandru Rafila.
Întrebat câţi pacienţi sunt intubaţi, Rafila s-a ferit să dea cifre.
”Iniţial aveam patru pacineţi intubaţi, după prima deflagraţie, ulterior şi mai mulţi pompieri au fpst răniţi, numărul lor se apropie de 20 şi unii dintre ei sunt într-o situaţie dificilă. Nu aş vrea să dăm cifre”, a adăugat Rafila.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...