Directorul general al Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A., Claudiu Creţu, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că ritmul de reabilitare a sistemului de termoficare poate creşte în condiţiile în care vor fi angajaţi sudori, instalatori şi muncitori necalificaţi, precizând că pentru aceştia din urmă compania are resursele şi experienţa necesară pentru a-i specializa. El a menţionat că Termoenergetica are peste trei mii de salariaţi cu peste 1.200 mai puţini decât în 2010.
”La data de 30.06.2022, compania îşi desfăşoară activitatea cu puţin peste trei mii de salariaţi (3.184 angajaţi), cu 1.277 de salariaţi mai puţin faţă de anul 2010, în condiţiile exploatării unui sistem aflat într-un proces continuu de degradare. Capacitatea redusă de intervenţie de astăzi este rezultatul direct al diminuării forţei de muncă specializate care să asigure intervenţiile în timp util asupra reţelei”, a declarat, joi Claudiu Creţu.
Potrivit directorului CMTEB, în prezent sunt identificate şi închise peste 40 de puncte în reţeaua de termoficare, însă având în vedere numărul redus al personalului, lucrările sunt prioritizate în funcţie de importanţă. Astfel, cele mai importante şantiere, din punct de vedere al poziţionării lor în cadrul reţelei primare, unde se defăşoară lucrări, sunt în Sectorul 2, în Sectorul 3 şi în Sectorul 4.
În Sectorul 2, lucrările au loc în zona Dimitrov, Basarabia (pentru CET-ul Titan) şi Ştefan cel Mare la Spitalul Sfântul Ştefan, iar finalizarea acestei lucrari ajută la preluarea alimentării zonei Colentina pe aria CTE Vest.
De asemenea, în Sectorul 3 şantierele sunt în zona Călăraşi, Labirint, iar finalizarea acestei lucrări ajută la preluarea consumatorilor pe aria CTE Progresu. Tot în acest sector, finalizarea lucrărilor din intersecţia Bulevardului Camil Ressu cu Drumul Murgului ajută la preluarea zonei Camil Ressu, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady şi 1 Decembrie în aria de alimentare a CTE Progresu. Totodată, finalizarea şantierului din zona bulevardului Octavian Goga ajută la preluarea consumatorilor pe aria CTE Progresu.
În Sectorul 4, lucrarea se desfăşoară în zona Brâncoveanu, iar finalizarea acesteia ajută la preluarea consumatorilor din zona Niţu Vasile, Olteniţa. De asemenea finalizarea lucrărilor din zona Parcului Tineretului va ajuta la preluarea consumatorilor pe aria CTE Progresu.
”Este vital să finalizăm urgent toate aceste lucrări, pentru că reprezintă zonele de alimentare cu agent termic pentru sectoarele 2 şi 3. Din păcate, nu putem creşte ritmul lucrărilor din cauza lipsei de personal. Deşi, compania a aplicat, mai ales în ultimul an şi aplică în continuare o politică de recrutare activă, numărul angajărilor este insuficient. Din 522 de posturi de muncitori scoase la concurs în primul semestru al anului 2022, doar 113 posturi au fost ocupate. Peste toate acestea, se adaugă şi faptul că media de vârstă a salariaţilor companiei este de 49 de ani şi 6 luni”, a arătat Claudiu Creţu.
Potrivit directorului companiei, în acest context, instituţia asigură cursurile de calificare şi specializare autorizate pentru cei care se angajează ca muncitori necalificaţi.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.