Consiliul Naţional al Elevilor a transmis, miercuri seară, că organizarea olimpiadelor şcolare a fost un test picat de autorităţi şi cere verificări în judeţele unde au existat probleme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Organizarea olimpiadelor şcolare - un test picat de autorităţi! În ultimele zile, participanţii la etapele naţionale ale mai multor olimpiade şcolare au pus în evidenţă greşelile majore făcute de autorităţi în organizarea evenimentelor. Astfel, mai mulţi elevi care au participat la probele din cadrul etapelor naţionale s-au plâns de locaţiile de cazare care se aflau, într-o mare măsură, într-o puternică stare de degradare, dar şi de meniul pus la dispoziţie care sub nicio formă nu se ridica la minime standarde de calitate”, a transmis, miercuri seară, Consiliul Naţional al Elevilor, într-un comunicat de presă.  

Elevii au precizat că, după doi ani şcolari în care organizarea concursurilor şi olimpiadelor şcolare a fost suspendată, ”ne-am fi aşteptat ca această revenire la normalitate să se facă într-un mod profesionist”.  

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”În schimb, elevii olimpici ai României, puternic motivaţi de dorinţa de perfecţionare, au devenit victimele unor decizii logistice nefundamentate şi care au avut un impact negativ asupra experienţelor participanţilor. Consiliul Naţional al Elevilor condamnă cu fermitate modul în care unele inspectorate şcolare judeţene au decis să organizeze cele mai aşteptate evenimente de către elevii cu rezultate remarcabile la învăţătură, eliminând, în multe situaţii, principiul calităţii din ecuaţie”, au mai transmis elevii.  

Aceştia solicită autorităţilor să trateze cu celeritate această speţă şi să desfăşoare verificări complexe în judeţele în care participanţii au sesizat vicii de organizare sau abateri de la normele de bază ale planificării unor astfel de olimpiade şi să ia măsurile care se impun pentru ca astfel de probleme să nu mai fie întâmpinate în viitor.  

”În acelaşi timp, atragem atenţia asupra necesităţii creşterii finanţării acordate de autorităţile publice locale pentru reabilitarea unităţilor de cazare ale unităţilor de învăţământ preuniversitar, astfel încât condiţiile să ajungă la standardele de calitate pe care orice astfel de clădire ar trebui să le respecte în anul 2022. De asemenea, elevii reprezentanţi îşi manifestă susţinerea în raport cu propunerile de creştere a alocărilor bugetare pentru premiile acordate olimpicilor, respectiv pentru alocaţia zilnică pentru cazare şi hrană şi solicită adoptarea acestor modificări în cel mai scurt timp posibil, pentru a nu mai permite ca alte generaţii de elevi să aibă parte de astfel de condiţii precare”, se mai araă în comunicat.  

”Modul deplorabil în care s-au desfăşurat o parte din etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare ne face să ne punem o întrebare legitimă cu privire la interesul pe care autorităţile, mai ales la nivel local, l-au manifestat faţă de organizarea profesionistă a unor evenimente care ar trebui să promoveze performanţa şcolară la cel mai înalt nivel. Este imperios ca Ministerul Educaţiei să analizeze rapid şi cu mare atenţie deciziile lipsite de profesionalism ale inspectoratelor şcolare care s-au făcut remarcate prin organizare defectuoasă şi să sancţioneze abaterile de la normele de bază de desfăşurare a olimpiadelor, acolo unde reclamaţiile elevilor, părinţilor şi profesorilor se confirmă. Autorităţile le sunt datoare tinerilor cu rezultate excepţionale, iar eforturile pe care trebuie să le depună pentru a îi sprijini nu mai pot suferi amânare”, a declarat Robert Avram, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.