Director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) Dan Halchin, anunţă că aproximativ 3000 de locuri de cazare pentru persoane private de libertate, la un standard european de 4 metri pătraţi pentru fiecare deţinut, vor fi date în folosinţă anul acesta. Acesta a explicat şi care sunt motivele pentru care sistemul penitenciar are nevoie de noi locuri de cazare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Anul acesta sunt programate să fie gata şi date în folosinţă aproximativ trei mii de locuri (de detenţie – n.r.) la patru metri pătraţi. Sunt aproximativ 70 de şantiere, unele mai mici, alte medii, altele mari, care se derulează simultan şi lucrul acesta ne va ajuta, în egală măsură chiar pe termen foarte scurt”, a anunţat directorul ANP joi, în timpul unei vizite în judeţul Prahova, unde un nou penitenciar se construieşte pe amplasamentul unei foste baze militare.
Acesta a explicat şi care sunt motivele pentru care sistemul penitenciar are nevoie de noi locuri de cazare.
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
„Au existat foarte multe întrebări, de ce nu investim în sistemul penitenciar. Răspunsul este simplu: pentru că niciodată sistemul penitenciar românesc nu a avut capacitatea necesară. Aceştia sunt anii, 2021, 2022, 2023, 2024 când efectiv investiţiile au pus sistemul penitenciar românesc pe traiectoria la capătul căreia să avem locurile de cazare minime pentru un efectiv al persoanelor private de libertate care totdeauna a fost între 22.000 de persoane şi 27-28.000”,a precizat chestorul de poliţie penitenciară Dan Halchin.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.