Hidrologii au actualizat codurile de inundaţii pentru râuri din Moldova şi Dobrogea. Astfel, de joi după-amiază va fi în vigoare un Cod portocaliu pentru râuri din bazinele hidrografice Bârlad, Siret şi Prut. Totodată, pentru râuri din judeţele Neamţ, Vaslui, Iaşi, Galaţi, Botoşani, Tulcea şi Constanţa a fost emis Cod galben.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a actualizat codurile hidrologice pentru râuri din Moldova şi Dobrogea.

Astfel, de joi, de la ora 14.00, până vineri, la ora 9.00, va fi în vigoare un Cod portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice: Bârlad - afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval staţia hidrometrică Vaslui (judeţele: Iaşi, Vaslui şi Galaţi); Siret - afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval staţia hidrometrică Lungoci (judeţul Galaţi); Prut - afluenţii aferenţi sectorului aval staţia hidrometrică Drânceni (judeţele: Vaslui şi Galaţi).

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

De asemenea, este în vigoare un Cod galbe, de joi, de la ora 11:00, până vineri, la prânz, pe anumite sectoare de râuri din judeţele: Neamţ, Vaslui, Iaşi, Galaţi, Botoşani şi râurile din Dobrogea, în judeţele Tulcea şi Constanţa.

”Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, existând probabilitatea depăşirii cotelor de apărare. Recomandăm în continuare populaţiei să respecte măsurile dispuse de către autorităţi şi să evite circulaţia în zonele aflate sub incidenţa codurilor hidrologice”, au transmis hidrologii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.