Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, anunţă că 10.000 de elevi s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 10 zile, el afirmând că 61% dintre angajaţii din sistemul de educaţie sunt de asemenea vaccinaţi, Cîmpeanu afirmă că speră ca procesul de imunizare să continue după deschiderea anului şcolar.
„Astăzi pot începe şcoala cu prezenţă fizică 99,7% din cei aproape 3 milioane de elevi şi preşcolari. Este un lucru extrem de important, demonstrează înţelegerea importanţei şcolii”, a afirmat ministrul Educaţiei luni, la ceremonia de deschidere a anului şcolar de la Liceul Tehnologic Carol I din comuna prahoveană Valea Doftanei.
El a făcut apel la responsabilitate în ceea ce priveşte respectarea regulilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2, în aşa fel încât şcolile să poată rămâne deschise „o perioadă cât mai lungă” de timp şi să fie astfel evitate pierderile înregistrate în anul şcolar anterior.
Evenimente
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Cîmpeanu a amintit „cu satisfacţie” că 61% din personalul din învăţământ s-a vaccinat anti-COVID, el spunând că aceasta este cea mai numeroasă categorie profesională vaccinată şi că „este nevoie să continuăm acest proces”
„În ultimele 10 zile s-au vaccinat 10.000 de elevi, am depăşit pragul de 15% proporţia elevilor vaccinaţi. Una din trei persoane vaccinate în ultimele zece zile la nivel naţional cu vaccinul Pfizer este elev”, a anunţat ministrul.
În discursul ţinut la deschiderea anului şcolar, ministrul Educaţiei a făcut referire şi la proiectele destinate dezvoltării sistemului de învăţământ.
„Avem o serie de provocări care stau în faţa noastră care sunt incluse, susţinute prin proiectul România Educată, o serie de oportunităţi unice prin existenţa unor resurse financiare în valoare de 3,6 miliarde de euro pe masa negocierilor cu Comisia Europeană dedicate educaţiei, doar acelor capitole care sunt grupate sub tutela proiectului România educată. Nu vom aştepta aceste fonduri. Vă pot anunţa că sunt în evaluare ofertele care privesc demararea lucrărilor, încheierea unui contract pentru o nouă grădiniţă în Valea Doftanei. În mod normal, dacă nu sunt lucruri deosebite, acest contract de finanţare va putea fi semnat de Ministerul Educaţiei încă la începutul lunii octombrie”, a precizat ministrul.
Ministrul Educaţiei a subliniat din nou importanţa vaccinării ca unic gest care poate duce la sfârşitul crizei sanitare şi a vorbit despre importanţa respectării regulilor sanitare în şcoli.
În ceea ce priveşte concursurile pentru ocuparea funcţiilor de directori ai unităţilor de învăţământ, ministrul de resort apreciază că acest va avea la bază „strict criterii de competenţă”.
„Am asumat că acest concurs va fi derulat strict pe criterii de competenţă, în aşa fel încât la finalul lunii decembrie să putem avea numirea celor mai profesionişti directori din şcolile româneşti care să înceapă în data de 10 ianuarie, odată cu semestrul doi, un nou mandat ân interesul şcolii româneşti. Aşadar, este un an cu totul deosebit din multe perspective”, afirmă ministrul.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.