O celulă de criză a fost înfiinţată la nivelul Ministerului Sănătăţii în urma inundaţiilor grave produse în judeţele Galaţi şi Vaslui. Autorităţile se preocupă pentru a veni în sprijinul oamenilor afectaţi de ploile abundente, urmând să asigure vaccin antitetanic şi vaccin hepatitc A, pentru copiii din localităţile afectate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Conform unei informări transmise de Ministerul Sănătăţii, aând în vedere situaţia gravă produsă de ploile şi inundaţiile care au apărut în nordul judeţului Galaţi şi în judeţul Vaslui, la nivelul ministerului s-a organizat o celulă de criză condusă de ministrul Sănătăţii,  Alexandru Rafila, împreună cu secretarii de stat Adriana Pistol şi Alexandru Rogobete, pentru asigurarea asistenţei medicale pentru populaţia din zonele afectate.
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
"Suntem în legatură permanentă cu autorităţile locale şi cu Direcţiile de Sănătate Publică a judeţelor Galaţi şi Vaslui pentru asigurarea de vaccin antitetanic şi vaccin hepatitc A, pentru copiii din localităţile afectate" transmit autorităţile din MS
 
Totodată, la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Galaţi sunt disponibile paturi în secţia de ATI şi dacă vor exista alte solicitări se va asigura transportul pacienţilor şi la alte unităţi sanitare.
 
O ambulanţă aflată în misiune a fost surprinsă de ape, însă acumechipajul este în siguranţă.
 
Până în momentul de faţă, ca urmare a inundaţiilor, au fost înregistrate patru decese în judeţul Galaţi.
O a cincea persoană a fost găsită decedată în timpul inundaţiilor din acest judeţ, însă în urma verificărilor s-a ajuns la concluzia că aceasta era decedată dinaintea fenomenelor meteo.
"Manifestarea fenomenelor hidrometeorologice extreme a generat decesul a 4 persoane ( una din localitatea Pechea, una din localitatea Draguşeni, una din localitatea Costache Negrii şi una din localitatea Corod). În urma verificărilor efectuate de organele abilitate a 5 -a victimă nu a decedat din cauza efectelor meteo, ci din alte cauze, fiind decedată de două zile" a transmis ISU Galati.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.