Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a revenit luni seară în zona Unirii şi a anunţat că a emis o dispoziţie de primar pentru desfinţarea construcţiilor Primăriei Sectorului 4. La faţa locului, un buldozer a încercat să dărâme gardul cu care este încercuită zona, însă mai mulţi angajaţi ai Primărie Sectorului 4 s-au poziţionat în faţa utilajului şi nu l-au lăsat să treacă. Două persoane au primit îngrijiri medicale, iar şoferul utilajului a fost dus la Poliţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

CITEȘTE ȘI Daniel Băluţă: Sunt şocat de efectele generate de demersul legal de a pune în siguranţă centrul Capitalei / Primarul Sectorului 4 anunţă retragerea angajaţilor instituţiei şi a echjipelor care lucrează la consolidarea planşeului peste râul Dâmboviţa
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
CITEȘTE ȘI Prefectul Capitalei anunţă că va ataca dispoziţia primarului general referitoare la construţia din zona Unirii: Dispoziţia a fost dată pe picior / Nicuşor Dan aşteaptă în continuare punerea în aplicare
CITEȘTE ȘI Scandalul Planşeului Unirii - Echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei, direcţionate către Piaţa Unirii, pentru a preveni escaladarea conflictului /Cele două instituţii nu pot interveni, fiind un litigiu civil /Instanţa trebuie să decidă cine are dreptate
CITEȘTE ȘI Două persoane au primit îngrijiri medicale, în zona Unirii din Bucureşti / Şoferul utilajului, dosar penal

”Am emis o dispoziţie de primar prin care am dispus (...) să desfiinţeze construcţiile ilegale care sunt pe terenul nostru”, a spus primarul, el precizând că a fost informat şi constructorul. El a precizat că aceste construcţii nu se vor face fără autorizaţie legală.

”În momentul ăsta, o să încercăm să eliberăm terenul”, a spus primarul Capitalei.

Primarul a fost întrebat dacă a vorbit cu ministrul Cătălin Predoiu despre această situaţie.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

”Nu cred că trebuie să deranjăm ministrul de interne pe o chestiune atât de simplă.  Eu am solicitat sprijinul Poliţiei naţionale, nu cred că trebuie să suni ministrului pentru ca poliţia să îşi îndeplinească atribuţiile legale. Cine trebuie să ne ajute pe noi să punem în aplicare este poliţia naţională”, a spus Nicuşor Dan. 

El a precizat că nu le-a cerut celor de la Poliţie să mute gardul ci să spună cine are dreptate, să facă o interpretare a legi.

Nicuşor Dan a explicat că acum suntem în situaţia în care s-a emis o dispoziţie de primar şi trebuie să se pună în aplicare. 

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

”Nu îmi închipuiam că nu reuşim să intrăm. O să venim cu un alt plan. Am pierdut o zi întreagă în care aveam o întâlnire pe fonduri europene” a mai declarat Nicuşor Dan, arătând că este vorba despre un principiu, dacă vrem să trăim într-o democraţie sau într-o ţară în care dacă cine decide poate face orice. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.