Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand, care îşi dispută victoria în cursa pentru Primărie cu candidatul PSD-PNL George Tuţă, a depus o plângere penală împotriva preşedintelui AEP, Toni Greblă „pentru abuz în serviciu, pentru modul defectuos în care au fost organizate alegerile şi pentru instigare la fals în acte oficiale”. Ea a mai precizat că nu are nicio problemă să recunoască rezultatul scrutinului, însă vrea ca aceste alegeri să fie corecte. Armand a mai spus că are poze cu reprezentanţi de la PSD care umblau în saci la Biroul Electoral de sector, însă a adăugat că jandarmii au obligat persoanele respective să şteargă pozele, fiindcă „au filmat şi au văzut cum candidaţii PSD umblau în saci”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Am venit aici ca să trag un semnal de alarmă şi ca să depun o plângere împotriva domnului preşedintelui AEP Toni Greblă, pentru abuz în serviciu, pentru modul defectuos în care au fost organizate alegerile şi pentru instigare la fals în acte oficiale. Toni Greblă a patronat un adevărat haos electoral. Ce se întâmplă e o pată neagră asupra democraţiei din România. Trebuie să fie neapărat renumărate un număr destul de mare de secţii de votare, pentru că ce găsim nu corespunde cu realitatea cu care s-au confruntat membrii comisiei de votare. Am găsit nereguli care nu s-au văzut până acum, pentru că aceste alegeri au fost profund viciate în modul lor de organizare. Acesta este mesajul meu. Eu nu am nicio problemă să recunosc un rezultat, absolut nicio problemă, dar vreau ca aceste alegeri să fie corecte. Dacă alegerile sunt fraudate, atunci de ce ne ducem la vot?”, a afirmat Clotilde Armand, la Parchet, după ce a depus plângerea penală.

Ea a mai spuss că „deja am surprins reprezentanţi PSD, adică al partidelor la putere, care umblau în saci”.

„Am nişte poze, am nişte persoane care au identificat acest eveniment. Imediat au vrut să facă o poză. Jandarmii au spus că n-au voie să facă o poză. Aceste persoane au fost obligate să îşi şteargă pozele de pe telefon. De ce? Pentru că au filmat şi au văzut cum candidaţii PSD umblau în saci, acolo la Biroul Electoral de sector”, a completat Armand.

ŞTIREA INIŢIALĂ - „Voi depune plângere penală împotriva preşedintelui AEP, Toni Greblă pentru modul defectuos de organizare al alegerilor locale şi europarlamentare şi instigare la fals. Se dau indicaţii pe linie politică ca procesele - verbale din mai multe secţii cu problemă să fie închise rapid, fără a se mai face renumărarea voturilor”, afirmă edilul.

Ea consideră că această comasare produsă de PNL-PSD a dus la un volum crescut de muncă în secţiile de votare.

„Pe fondul oboselii, au loc multe nereguli şi falsuri şi au permis fraude electorale. Procesul electoral a fost suspendat în 22 de judeţe din cauza oboselii şi a caniculei, iar sacii cu voturi şi toate materialele electorale au fost predate şi au fost păzite peste noapte de jandarmi. Acest haos generalizat a fost patronat de Toni Greblă. Preşedintele AEP, Toni Greblă, trebuie să-şi asume că nu a fost în stare să organizeze aceste alegeri şi să-şi depună demisia”, consideră ea.

Marţi dimineaţă, Clotilde Armand a anunţat că a depus cerere de renumărare a voturilor şi că a sesizat autorităţile privind tentativele de fraudă de la mai multe secţii de votare. „Nu mergeţi după fentă fiindcă s-au numărat oficial până azi doar 40 de secţii din totalul de 166”, avertizează edilul.

Purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Capitalei Crina Eşanu a afirmat că la alegerile pentru Primăria Sectorului 1, poliţiştii nu au înregistrat incidente asociate scrutinului. De asemenea, ea a precizat că nu există nicio plângere depusă la nivelul Sectorului 1.



 

 

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.