Senatorul UDMR Tanczos Barna a declarat, marţi, că este foarte important când se vor organiza prezidenţialele pentru că data, modul în care se vor comasa sau nu se vor comasa alegerile va fi hotărâtor şi din punctul de vedere al rezultatului. El a precizat că este o decizie grea pentru coaliţie, pentru că fiecare partid îşi face calculele şi a arătat că speră să ia decizia repede, pentru că trebuie să se apuce de strâns semnături. Senatorul a anunţat că Uniunea va avea candidat la prezidenţiale, acesta urmând a fi stabilit săptămâna viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Decizia de comasare a alegerilor europarlamentare cu locale şi modalitatea în care s-au organizat a influenţat în mod decisiv şi rezultatul. De aceea este foarte important când se vor organiza prezidenţialele. Data, modul în care se vor comasa sau nu se vor comasa alegerile va fi hotărâtor şi din punctul de vedere al rezultatului. Din punctul de vedere al UDMR, noi am salutat de la bun început comasarea localelor cu europarlamentare, am luat act de organziarea în septembrie a prezidenţialelor şi în decembrie a parlamentarelor. Nu avem o problemă dacă acest calendar se respectă. Ştim că în coaliţie lucrurile se renegociază uşor”, a spus Tanczos Barna, în emisiunea România Politică de la Prima News, despre data alegerilor prezidenţiale.

Senatorul  UDMR a precizat că Nicolae Ciucă este candidatul PNL la prezidenţiale.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Campania este începută, se derulează cu viteza maximă şi dânşii se pregătesc de primul tur al alegerilor unde PNL o să aibă un candidat în domnul Nicolae Ciucă. Nu e nimic de reproşat. Şi-au făcut probabil calculele şi din câte se vede din sondaje, calculele nu au fost greşite pentru că cele două partide, PSD şi PNL, au toate şansele să intre în primul tur cu candidaţi”, a spus el. 

Potrivit lui Tanczos Barna, ”este o decizie grea pentru coaliţie, ştiu acest lucru, fiecare partid îşi face calculele”. 

”Sper să ia decizia repede, pentru că trebuie să strângem să ne apucăm de strâns semnături. O să avem şi noi candidat la prezidenţiale. Încă nu am decis, săptămâna viitoare”, a precizat Tanczos Barna.

El a menţionat că, diin punctul lui de vedere, preşedintele partidului, Kelemen Hunor, este candidatul ideal.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.