Sezonul de ski este preferatul multor persoane, aducând pe lângă bucuria zăpezii şi o activitate fizică ce combină agilitatea, echilibrul şi o bună formă fizică a întregului corp. Prin urmare, deşi este o activitate relaxantă, solicitarea fizică este una considerabilă, solicitând articulaţiile şi oasele. Prin urmare, înainte de sezonul de ski, este recomandat să vă pregătiţi corespunzător.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

De ce pregătirea articulaţiilor este importantă pentru sezonul de ski?

Skiatul presupune o serie de mişcări ce pun presiune pe genunchi, coapse şi glezne. Prin urmare, articulaţiile din aceste zone trebuie să fie foarte bine pregătite pentru a putea face faţă unui sezon de ski corespunzător. Beneficiile exerciţiilor pentru articulaţii pentru a evita durerea gleznei sau alte probleme atunci când mergeţi la ski sunt următoarele:

  • stabilitate crescută - prin pregătirea adecvată reuşiţi să reduceţi riscul de căzături şi accidente
  • anduranţă crescută - exerciţiile vă ajută să susţineţi activitatea fizică pe perioade mai lungi de timp
  • prevenirea accidentărilor - puteţi evita multe accidente cum ar fi umar dislocat, probleme la nivelul tendoanelor, cartilajelor sau ligamentelor
  • obţineţi un control mai bun al posturii şi o precizie îmbunătăţită a mişcărilor.

Exerciţii pentru articulaţii rezistente înainte de sezonul de ski

Pentru a vă bucura de un sezon de ski fără incidente şi a evita să aveţi nevoie de proteze de genunchi sau alte tratamente majore, puteţi efectua câteva exerciţii de pregătire. Începeţi cu o rutină de încălzire care să vă permită să obişnuiţi corpul cu efortul. De exemplu, puteţi face exerciţii cardio pentru 5-1- minute, dar şi exerciţii de mobilizare a articulaţiilor. Rotirile de genunchi, glezne sau şolduri sunt recomandate.

Pentru a adăuga rezistenţă musculară, puteţi face genoflexiuni. Puteţi efectua 3 seturi a câte 12-15 repetări. De asemenea, puteţi întări musculatura superioară cu ajutorul ridicărilor de greutăţi. Începeţi cu greutăţi moderate şi creşteţi treptat dificultatea pe măsură ce corpul dă semne că vă permite să faceţi asta. Puteţi efectua 3 seturi a câte 10-12 repetări.

Exerciţiile de coordonare vă vor ajuta, de asemenea, pentru ski. De exemplu, puteţi să vă exersaţi echilibrul stând pe câte un picior timp de 30-60 de secunde. De asemenea, mingea Bosu vă poate ajuta să vă păstraţi echilibrul. Vă puteţi urca pe minge şi încerca să staţi în echilibru timp. Acest exerciţiu se poate efectua sub forma a 8-10 repetări, în 3 seturi.

Flexibilitatea şi mobilitatea pot fi exersate şi cu ajutorul exerciţiilor de yoga. De asemenea, puteţi participa la clase de stretching care vă vor ajuta să vă întindeţi întreaga musculatură şi să simţiţi în echilbru fizic, dar şi mental.

Ponturi pentru menţinerea sănătăţii articulaţiilor la ski

Atunci când sunteţi pe părtie, chiar dacă v-aţi încălzit corespunzător, puteţi reduce şi mai mult riscul de accidente astfel:

  • purtaţi echipament de protecţie pentru a reduce presiunea de pe glezne
  • menţineţi o bună hidratare
  • faceţi pauze regulate şi nu încercaţi să forţaţi corpul dacă acesta dă semne că a obosit

În concluzie, pregătirea articulaţiilor pentru sezonul de ski este importantă pentru a vă maximiza performanţa şi a preveni accidentările. Cu ajutorul exerciţiilor de stabilitate, flexibilitate şi forţă vă puteţi îmbunătăţi anduranţa şi dobândi încredere în sine că veţi parcurge chiar şi cele mai dificile pârtii fără probleme.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.