Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat joi, înainte de şedinţa conducerii PNL, despre ruperea coaliţiei cu PSD, că guvernarea nu este concurs de frumuseţe, nici de orgolii, ci este despre proiecte concrete, profesionalism. Ea a mai afirmat că preşedintele PNL are prima şansă nu doar de a fi candidatul la preşedinţie dar şi de a ajunge preşedintele României. Turcan a mai declarat că ridicarea pragului pentru impozitarea pensiilor, anunţată de premierul Ciolacu, este proiect PNL în Parlament din 2022 şi ar putea trece în câteva ore de plenul Camerei Deputaţilor. Probabil că este o chestiune de competiţie politică, a spus ea despre intenţia premierului de a adoptat măsura prin Ordonanţă de Urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”PNL a avut un rol fundamental în această guvernare prin măsuri de protejare a mediului de afaceri, de ţinere a resurselor bugetare pentu legea pensiilor, inclusiv pentru proiectul pe care PNL îl are din 2022, de creştere a plafonului de impozitare a pensiilor”, a spus Turcan la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Politic al PNL. 

Ea a arătat că ”preşedintele partidului are prima şansă nu doar de a fi candidatul la preşedinţie dar şi de a ajunge preşedintele României”. 

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Despre o rupere a coaliţiei cu PSD, în urma atacurilor din ultima vreme, Turcan a precizat că ”guvernarea nu este concurs de frumuseţe, nici de orgolii, guvernarea este despre proiecte concrete, profesionalism”.

”PNL, la guvernare, a livrat pentru oameni, în toate domeniile. (..) Un lucru foarte important şi care merită subliniat de fiecare dată, situaţia economică în ţară, dacă nu ar fi fost bine gestionată, am fi putut ajunge în situaţia de a nu mai suporta o serie mare de cheltuieli şi effort bugetar pe care îl facem cu reforma pensiilor, inclusiv cu creşterea plafonului de impozitare”, a afirmat ea. 

Despre proiectul aflat în Parlament privind ridicarea pragului de impozitare a pensiilor, Turcan a spus că în mod normal, logica ar trebui să ne conducă la un vot rapid în Camera Deputaţilor.

”Acest proiect a trecut de Senat, a fost votat în unanimitate, se află la votul final, în comisiile de buget finanţe şi muncă şi în câteva ore ar putea să treacă de votul plenului, pentru că proiectul acesta a fost gândit într-o coerenţă logică”, a afirmat ea. 

Despre anunţul premierului Ciolacu, că măsura va fi adoptată de Executiv, prin Ordonanţă de Urgenţă, Turcan a spus: ”Probabil că este o chestiune de competiţie politică, însă lucrurile sunt foarte clare, digitizarea pensiilor a fost lansată în mandat PNL, inclusiderea reformei pensiilor, inclusive ca obligativitate de a face această reformă, a fost făcută în mandat PNL, proiectul de majorare a plafonului de impozitare a pensiilor a fost depus în 2022. Nu mai e o chestiune de a încerca să maximizezi politic nişte măsuri luate ci este o chestiune obiectivă, proiectul este la vot în Camera Deputaţilor, for decizional”. 

”Vom spune oamenilor că este un lucru bun care se întâmplă, pentru că oamenii politici responsabili nu stau să îşi tragă şireturile unul altuia în funcţie de paternitatea unui subiect, până la urmă ne interesează rezultatele. Noi spunem apăsat că cel mai corect şi respectuos mod, ţinând cont că suntem într-o coaliţie de guvernare, este să dai vot pe un proiect care are deja susţinerea tuturor partidelor”, a mai declarat ea. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.