Preşedintele PLUS devine copreşedinte al USR până la organizarea unui Congres al partidului rezultat din fuziunea dintre USR şi PLUS. Cele două formaţiuni vor participa la alegerile din acest an sub forma unei alianţe denumite „Alianţa USR-PLUS”, vor avea candidaţi unici şi liste unice de candidaţi la următoarele alegeri şi vor elabora un program de guvernare comun pe care îl vor prezenta alegătorilor la scrutinul parlamentar următor şi cu care vor intra într-o eventuală guvernare în următorul ciclu electoral, conform Protocolului de fuziune dintre USR şi PLUS aprobat sâmbătă de membrii celor două formaţiuni. Protocolul prin care PLUS va fi absorbit de USR urmează să fie aprobat sâmbătă şi într-un congres comun extraordinar USR şi PLUS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Congresul USR a aprobat fuziunea cu PLUS. Am fost împreună de la început, am fost puternici în alianţă, unirea este un pas firesc. Este ceea ce şi-au dorit membrii noştri, este ceea ce ne-a cerut electoratul. Împreună suntem şi mai hotârâţi să luptăm pentru idelurile şi principiile noastre, iar voinţa noastră de a schimba România în bine este începând de astăzi şi mai puternică. Vechile partide au avut timp de 30 de ani şansa să dovedească ce pot să facă. Acum e rândul generaţiei noastre să decidă cum va arăta această ţară”, a scris pe Facebook liderul USR Dan Barna.
Şi PLUS a anunţat pe Facebook că a fost aprobat protocolul de fuziune cu USR.
Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, devine copreşedinte al USR în urma fuziunii dintre cele două formaţiuni politice, după rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de admitere a protocolului de fuziune şi până la organizarea unui congres al partidului şi până la validarea rezultatelor alegerilor interne din partid, se arată într-un document intern de lucru al celor două formaţiuni politice. Cei doi copreşedinţi vor exercita prin consens atribuţiile de conducere şi vor conduce alternativ şedinţele structurii de conducere ale partidului. Tot până la alegerile interne, membrii Biroului Naţional al PLUS şi cei ai Comisiei de Integritate şi Arbitraj din cadrul devin membri ai conducerii USR, respectiv ai comisiei similare din USR.
Şi la nivelul organizaţiilor judeţene sau locale preşedinţii PLUS devin copreşedinţi ai filialelor locale alături de liderii locali ai USR, până la alegerile interne 
Partidul înfiinţat după fuziunea USR şi PLUS îşi va alege structurile de conducere la nivel local în termen de 60 de zile de la rămânerea definitivă, prin decizie a instanţei de judecată, a fuziunii, cu excepţia filialelor din Diaspora, unde alegerile vor avea loc după modificarea Statutului şi reorganizarea structurilor din străinătate ale formaţiunii politice.  
În ceea ce priveşte conducerea la nivel naţional, alegerile pentru aceasta vor fi organizate în cel mult 120 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de admitere a protocolului de fuziune dintre USR şi PLUS.
În ceea ce priveşte participarea la alegeri, USR şi PLUS vor participa la scrutinele electorale sub forma „Alianţei USR-PLUS”, vor avea candidaţi comuni, iar în cel mult două luni de la aprobarea protocolului privind fuziunea, cele două partide vor elabora un program comun de guvernare care va sta la baza participării la alegerile parlamentare din acest an şi a unei eventuale participări la o coaliţie de guvernare pentru următorul ciclu electoral, 2020-2024. 
„Programul de guvernare va reuni elementele de programe de guvernare şi angajamente de politici publice elaborate de USR şi PLUS până în prezent li se va baza doctrinar pe orientarea de centru dreapta modern votată de membrii USR şi pe doctrina liberalismului etic adoptată de PLUS” se precizează în documentul citat.
USR va fuziona prin absorbţie cu PLUS, urmând ca denumirea, semnul permanent, semnul electoral şi programul politic ale Uniunii salvaţi România să fie păstrate, menţionează sursa citată. În schimb, PLUS urmează a fi radiat din Registrul Partidelor politice din România după admiterea protocolului de fuziune de către instanţa de judecată. În acelaşi document se precizează şi angajamentul celor două partide ca, după rămânerea definitivă a fuziunii prin decizia instanţei de judecată, să demareze procedurile statutare astfel încât denumirea noii formaţiuni politice să fie modificată în USRPLUS, iar semnul permanent şi cel electoral să fie adaptate ca atare.
Conform aceluiaşi document intern, programele politice ale celor două partide vor fi unificate într-un program care va cuprinde principalele direcţii şi politici publice prevăzute în prezent în documentele după care funcţionează cele două formaţiuni. 
În ceea ce priveşte patrimoniul, sumele de bani şi bunurile deţinute de partid vor intra în patrimoniul USR tot după rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti prin care va fi admis protocolul de fuziune dintre cele două partide, USR urmând a prelua de asemenea toate drepturile şi obligaţiile patrimoniale şi nepatrimoniale ale PLUS. Demersurile în acest sens vor fi făcute în 30 de zile de la rămânerea definitivă a fuziunii în urma deciziei instanţei de judecată.
„Începând cu data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti de admitere a prezentului protocol de fuziune, toţi membrii PLUS devin membri cu drepturi şi obligaţii depline ai partidului Uniunea Salvaţi România. Vor avea drept de vor membrii care au cotizaţia plătită la zi. În ceea ce priveşte situaţia membrilor excluşi din oricare dintre cele două partide, care se regăsesc, la momentul fuziunii în celălalt partid, aceştia îşi pierd calitatea de membru al noii formaţiuni înfiinţate prin fuziune.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.