Primarul Allen Coliban a demolat în cursul nopţii trecute primele şapte panouri ilegale amplasate pe Calea Bucureşti, în zona Spitalului Judeţean din Braşov. Demolările vor continua şi în nopţile următoare pentru eliminarea tuturor panourile amplasate ilegal în oraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul USR al Braşovului va pune astfel capăt publicităţii ilegale din oraş, din care apropiaţii fostului primar George Scripcaru au făcut milioane de lei, mai spune comunicatul de presă al partidului

„Jaful pe care l-au făcut până în 2020, milioanele care le-au intrat în conturi folosind domeniul public al primăriei, energia electrică a primăriei, panourile primăriei. Este absolut ireal. Atâta amar de ani au prăduit bugetul Braşovului, pe braşoveni. Mai are cineva vreo îndoială despre motivele care îl mână în luptă pe omul care a făcut contracte dubioase şi pe clica din jurul lui?”, a declarat Allen Coliban, primarul Braşovului.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Conform unui audit intern al Primăriei Braşov încheiat la finalul anului 2023, panourile de pe Calea Bucureşti aparţineau municipalităţii, iar contractul prin care erau puse la dispoziţia unei firme private era expirat de câţiva ani. Auditul a arătat că panourile aparţinând primăriei, amplasate pe terenul primăriei, erau folosite ilegal de o companie privată aparţinând unei apropiate a fostului primar George Scripcaru, Cristina Antonie. Aceasta a obţinut beneficii de milioane de lei din această afacere, după cum demonstrează documente fiscale publice.

Municipalitatea a trimis în prima parte a anului 2024 notificări oficiale către firmele în cauză pentru a elibera domeniul public. Răspunsul a venit sub formă de ameninţări cu procese şi acţiuni în justiţie, mai spune sursa citată.

În precampania electorală, respectivele panouri au fost ocupate de afişe cu fostul primar George Scripcaru, omul care făcuse contracte pentru apropiaţii lui. Pentru a evita orice discuţie despre victimizări în campanie electorală, municipalitatea a hotărât să nu le demoleze în acea perioadă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.