Premierul Nicolae Ciucă a reacţionat, miercuri, în şedinţa de Guvern, după decesele de la Târgu Mureş şi Cluj-Napoca, din cauza infecţiilor nosocomiale, el cerând Ministerului Sănătăţii ca până la finele săptămânii viitoare să-i prezinte situaţia şi concluziile concrete legate de această problemă a infecţiilor din spitale. Nicolae Ciucă a cerut un plan naţional de combatere a infecţiilor nosocomiale în spitale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Un subiect oarecum, nu oarecum, este un subiect delicat, este vorba despre un subiect din domeniul sănătăţii. Din păcate, la Tg Mureş au fost anunţate cinci decese la Spitalul Judeţean din cauza infecţiilor nosocomiale. De asemenea, patru bebeluşi au decedat la Cluj Napoca, se pare că din aceeaşi cauză”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

”Cer Ministerului Sănătăţii ca până la finele săptămânii viitoare să-mi prezinte situaţia şi concluziile concrete, punctual şi la nivel naţional, legate de această problemă a nosocomialelor, care, din păcate, nu este doar o problemă reală, este şi una cu istoric”, a arătat premierul.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Nicolae Ciucă a cerut un plan naţional de combatere a infecţiilor nosocomiale în spitale. 

”Ca atare, dna secretar de stat, vă rog la nivelul ministerului, în urma acestei analize, să fim în măsură să procedăm şi la întocmirea unui plan naţional de combatere a nosomialelor”, a spus şeful Executivului. 

USR i-a solicitat ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila adoptarea, de urgenţă, a normelor de aplicare pentru legea „Stop nosocomiale”, act normativ care poate duce la salvarea multor vieţi în România. „Dacă nu este capabil sau nu găseşte timp, între plimbările sale prin locuri exotice, Alexandru Rafila să plece din fruntea Ministerului Sănătăţii”, mai arată comunicatul de presă al partidului.

 

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii Adriana Pistol a anunţat că cinci pacienţi care au contractat infecţii cu bacterii rezistente la antibiotice au murit în secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, iar această secţie a fost închisă.

Adriana Pistol declara, sâmbătă, că pacienţii care au murit aveau patologii severe.
 
"Mă aflu aici în judeţul dumneavoastră şi în acest spital, împreună cu doamna director medical al spitalului, cu domnul director al Direcţiei de Sănătate Publică şi cu domnul doctor, şeful Secţiei de terapie intensivă, pentru a vă aduce la cunoştinţă un eveniment petrecut în ultimele zile, şi anume la nivelul Spitalului Clinic Judeţean Mureş a fost identificat un focar de infecţie asociată asistenţei medicale, focar constituit din 6 cazuri, din care 5 s-au soldat cu deces, cazuri care au fost raportate şi depistate în ultimele zile. (...) Pacienţii aveau multiple patologii, erau pacienţi polispitalizaţi şi asupra lor, din cauza acestor patologii severe, au fost efectuate o serie de manevre şi proceduri invazive. Infecţiile despre care vorbim se referă la germeni cu rezistenţă mare la antibiotice. Vorbim aici de pioceanic şi acinetobacter", a afirmat Adriana Pistol, citată de TVR. 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.